Maxa Malmö

Ytterligare 3 företag vidare till Maxa Malmö

Träffa de tre sista deltagarna Amago, ClowID och Worqnet, som gått vidare till Speed Date med investerarna på Maxa Malmö 2021

September 16, 2021

I förra veckan genomfördes den sista auditionrundan förårets omgång av Maxa Malmö. Dagen resulterade i tre företag som fick grönaskyltar och därmed klartecken att träffa investerarna på Speed Date den 15 oktober på Malmö Arena Hotel.

Amago

Meisam Avand och Adil Sheikh

Amago drivs av Meisam Avand och Adil Sheikh och erbjuder paketerade lösningar inom affärssystem till små- och medelstora företag.

- Vi arbetar med ett affärssystem från Microsoft som heter Business Central, tidigare Navision. Det är ett välkänt affärssystem som används över hela världen. Det som är unikt är att det finns i molnet, vilket underlättar för kunden att komma i gång.

Detta innebär att Amago kan leverera sitt affärssystem till ett lågt fastpris.

- Vi har ett paket som kostar 45 000 kr och med det priset kan man komma i gång med hela affärssystemet, något som för bara tre år sedan var omöjligt eftersom tekniken inte fanns.

I november har Amago har varit verksamma i ett år och har som mål att växa stadigt i takt med att kundunderlaget ökar.

Förhoppningarna med Maxa Malmö är att hitta en mentor.

- Drömmen är att träffa någon som har jobbat med komplexa verksamhetssystem, någon som förstår detta. Gärna någon som har gjort samma resa och kan hjälpa oss med sitt kunnande och nätverk för att vi ska kunna få fart på detta. Vi ser verkligen en enorm potential.

 

ClowID

Tatiana Amaya Vanegas

ClowID är en kundengagemangslösning som bygger relationer mellan försäljare och kunder genom digitala kvitton.

- Vi digitaliserar kvitton och levererar data till företagen så att de får en bättre förståelse för kundens köpbeteende. På detta vis kan de skapa lösningar som bättre passar kunderna.

För företagen som använder sig av ClowIDs tjänst innebär det även en stor besparing av papperskvitton.

- Enbart i Europa går det åt 43 miljoner träd varje år för att framställa kvitton. 90% av alla kvitton som skrivs ut hamnar i papperskorgen, så vi hugger ner träd för, i stort sett, ingenting. Vår lösning är både miljömässig och ekonomisk hållbar för företagen som ansluter sig.

Företaget startades av Tatiana Amaya Vanegas och Rafael Mastroianni för två år sedan och har idag fem anställda och fyra praktikanter.

- Våra förhoppningar med Maxa Malmö är att skapa ett värdefullt nätverk med investerare, företag och potentiella partners samt att få en investering som kan hjälpa oss att växa vårt företag.

 

Worqnet

Malin Gyllin och Johanna Gillow

Worqnet länkar samman företag som har behov av att rekryteramed rekryteringsleverantörer genom sitt digitala verktyg där företag kan söka efter leverantörer inom ett flertal parametrar.

Företaget startades av Malin Gyllin och Johanna Gillow 2019 med lansering av verktyget under september 2020. I dag är de tre som arbetar i bolaget på deltid.

Alla rekryteringsbolag som finns tillgängliga i Worqnets verktyg har genomgått en certifiering.

- Vid en certifiering så genomlyser vi bolagen noggrant och tittar på ett flertal parametrar såsom ekonomi, hur mycketerfarenhet och kunskap som finns, hur processerna ser ut, hur de arbetar med kund- och kandidatkommunikation, huruvida de arbetar med agenda 2030 med mera.

Vinsten för företagen som använder Worqnet för att hitta rekryteringsbolag är tryggheten i att veta att alla rekryteringsbolag har hög kvalitet och har de rätta nätverken.

Pitchningen på audition var duons första pitch inför en jury och nu ser de med spänning fram emot att träffa investerare på Speed Date.

- Vi vill hitta en investerare som kan hjälpa oss att ta nästa steg och hjälpa oss att digitalisera en föråldrad bransch. Vi är i behov av resurser för att arbeta mer med sälj och marknad.

No items found.
Filtrera:
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Ta del av våra nyheter: