2011 kom Nablus Mejeri i kontakt med affärsrådgivare och investerare via Tillväxt Malmö. I dag, 6 år senare, tar grundarna emot pris av kungen som “Årets nybyggare” och får 100 000 kronor.

Tillväxt Malmö-företaget Nablus Mejeri prisas av kungen
Mohamad Godeh, grundare Nablus Mejeri tar emot utmärkelsen "Årets Nybyggare" under ceremonin i Bernadottebiblioteket.

Nablus Mejeris ostar och yoghurtbollar, ett mathantverk på skånsk mjölk enligt familjerecept från grundarnas hemstad Nablus i Palestina, säljs idag i butiker runtom i Skåne och Stockholm.Nu får Nablus Mejerier nationell uppmärksamhet när företaget utses till “Årets nybyggare” 2017, ett pris som årligen delas ut av Kung Carl XVI Gustaf till en framstående företagare med utländsk bakgrund.Företaget har gjort en lång resa. När grundarna – Mohamad Godeh och Samar Abuaisheh – kontaktade Tillväxt Malmö 2011 var företaget nystartat sedan ett år tillbaka. Det fanns då utmaningar rörande försäljning, språk och ekonomi, men Tillväxt Malmös affärsutvecklare såg stor potential.

Investerare och rådgivning via Tillväxt Malmö

Via Tillväxt Malmö fick Nablus Mejeri möjlighet att träffa investerare. Två investerare valde att gå in i verksamheten med både kapital och engagemang.Samtidigt fick Samar och Mohamad stöd av Tillväxt Malmös affärsutvecklare med regelbundna möten, inte minst kring försäljning och ekonomi.Ett år senare tog Mohamad emot priset Årets innovation i Skåne och verksamheten växte. Nablus Mejeri har tagit en stor del av Tillväxt Malmös olika erbjudanden. Bland annat har sonen, Rawi Godeh, som också är engagerad i företaget, gått Tillväxt Malmös ledarprogram förra året.

Nablus Mejeri får 100 000 kronor av kungen

Nu är Nablus Mejeri ett av två företag som tar emot pris som “Årets nybyggare” 2017. Grundarna får 100 000 kronor av kungen som vinnare i kategorin “Årets nystart”.Enligt grundaren Mohamad Godeh ska prissumman gå till att utöka produktionen och utveckla flera produkter – i dag säljer man främst nablusi, halloumi, akkawiost och yoghurtbollar. Läs mer om utmärkelsen Årets Nybyggare till Nablus Mejeri på kungahuset.se. Läs mer om Nablus Mejeri på nablusmejeri.se.

Vill du också växa med Tillväxt Malmö?Tillväxt Malmö erbjuder kostnadsfri affärsutveckling genom acceleratorn Axxa. Du som har ett företag i Malmö med 5-50 anställda samt betalande kunder har möjlighet att under ett års tid få tillgång till affärsrådgivning, affärskontakter och stöd via Tillväxt Malmö för att växa. Vi vill träffa dig, och kan erbjuda dig ditt kanske viktigaste nätverk för tillväxt. Kontakta oss för ett möte och en behovsanalys.

Väx med Tillväxt Malmö

No items found.
Filtrera:
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Ta del av våra nyheter: