Axxa

Golvtjänst - alumniföretaget som fortsätter att växa

Alexander Brännlund från Golvtjänst om tiden med affärsutveckling, vikten av en bra företagskultur och resultatet av hans samtal med Dan Magnusson i Experten på linjen.

June 15, 2020

 På det senaste mötet mellan Alexander Brännlund från Golvtjänst och vår affärsutvecklare Jan-Erik Bengtsson flyttades Golvtjänst över från aktivt företag till den prestigefulla gruppen Alumni-företag. Efter sina nästan två år hos Tillväxt Malmö och med en fantastisk tillväxtresa i bagaget är det nu dags för företaget att fortsätta sin tillväxt på egen hand.

Alexander Brännlund

– Min far och jag tog över Golvtjänst 2017 från de tidigare ägarna som drivit företaget sedan 1987, berättare Alexander. Själv hade jag en bakgrund som styrman och min far hade varit golvläggare i över 30 år, vid sidan om drev vi ett mindre byggbolag.

Snabb med stabil tillväxt

Vid övertaget hade Golvtjänst 9 golvläggare och 2 personer på kontoret, idag är de 21 golvläggare och 5 på kontoret.

– Vi har haft en snabb tillväxt, det har faktiskt gått snabbare än vi trott men vi känner ändå att takten har varit stabil.

Golvläggningsföretaget Golvtjänst säljer och lägger alla typer av golv utom stengolv. De sköter även underarbete samt kakelsättning i exempelvis våtrumsutrymmen. I huvudsak arbetar de mot fastighetsägare, byggföretag, rederier men även en del privatpersoner.

– Som ett resultat av vår affärsutveckling med Tillväxt Malmö har vi arbetat mycket med kundfokusering. Det i sin tur har lett till att vi tog steget att även arbeta med nyproduktion, vilket de tidigare ägarna inte gjorde. Vi har även lärt oss att ”strama åt” och faktiskt inte räkna på alla jobb som kommer in. Vissa lönar sig helt enkelt inte och då får man lära sig att avböja.

Expertmöte efter samtal i Experten på linjen

Ytterligare ett område som Golvtjänst arbetat mycket med under sin affärsutveckling har varit företagskulturen.

– Jag deltog på ett av Tillväxt Malmös seminarium med Dan Magnusson från Byggnadsfirman Otto Magnusson. Han berättade om den företagskultur de lyckats skapa i företaget och att de har en personalnöjdhet på 97%. Detta blev jag väldigt imponerad av och vill åstadkomma hos oss också.

Vad gäller Dan Magnusson så var Alexander en av de personer som tog tillfället i akt och ringde in till Experten på linjen, ett event som arrangerades av Tillväxt Malmö i slutet på maj 2020 där företag kunde ringa in och prata med nio olika experter varav en av dem var Dan Magnusson.

– Det blev en utmärkt chans att få prata direkt med Dan och höra hur de rent konkret arbetar med sin företagskultur. Jag fick bland annat rådet att sätta samman en ledningsgrupp och Dan erbjöd sig att delta vid ledningsgruppens första möte för att ytterligare berätta om hur de arbetar med företagskulturen på Byggnadsfirman Otto Magnusson.

Medarbetare på Golvtjänst

Som ”pensionerat” företag klipps dock inte banden helt och hållet.

– Vi har många alumni-företag som håller en nära kontakt med oss och ringer när de behöver lite vägledning eller ett extrabollplank, säger Jan-Erik Bengtsson. För oss affärsutvecklare är det såklart alltid kul att höra hur företagen fortsätter att utvecklas och de är självfallet alltid välkomna att delta på våra seminarier.

No items found.
Filtrera:
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Ta del av våra nyheter: