Intervjuer

Snabbare respons och fler accept med videooffert 

Tobias Bindemo på tillväxtföretaget Konkral ville testa ett nytt format för sina offerter och landade på video. Ett bra val skulle det visa sig.

June 21, 2021

I mars började Tobias Bindemo från tillväxtföretaget Konkral att testa sig fram med videoofferter och märkte snabbt att tiden för kunden att acceptera offerten sjönk.

- Det är inte lika många kunder som ringer mig för att fråga om olika saker i offerten längre eftersom de får allt förklarat i videon. Detta är särskilt värdefullt eftersom jag säljer en komplex produkt där flera olika komponenter behöver sättas samman, dessutom med rätt verktyg.

Konkral säljer microcement, en ny typ av produkt som gör det möjligt att skapa betongfinish på en rad olika ytor som exempelvis gips, kakel, klinker, sten, betong och laminat. Sedan drygt ett år är Konkral en del av Tillväxt Malmö-familjen där Tobias regelbundet träffar sin affärsutvecklare Jan-Erik Bengtsson för att arbeta med företagets tillväxt och utveckling.

Detaljerade videoofferter ger mervärde för kunden

- Jag märker att kunderna uppskattar att jag tagit mig tid att gå igenom deras offert i detalj. Det ger mig också ett tillfälle att rekommendera tilläggsprodukter som exempelvis rätt verktyg för de olika momenten så att utförandet ska gå smidigt och resultatet bli så bra som möjligt.

De detaljerade offerterna hjälper Tobias att skapa ett extra värde för kunden, något han märker av genom fler och snabbare respons på sina utskickade offerter.

- Det tar ju ändå lite tid at sätta samman en specifik offert utifrån just den kundens önskemål och behov. Att då få positiv respons och samtidigt bygga förtroende är en bonus för både mig och kunderna.

För att skapa sina videoofferter använder sig Tobias av en tjänst som heter Loom. För detta betalar han 9 dollar i månaden och kan spela in obegränsat antal videoofferter. Han började dock med gratisvarianten och påpekar at det finns ett flertal olika verktyg man kan testa.

- För mina behov är Loom utmärkt. Det är enkelt och man använder det direkt i webbläsaren. Det är bara att trycka på en knapp, spela in och sedan redigera. Man skickar med en accept-länk direkt i videon vilket också underlättar för kunden och kunden kan även lämna kommentarer direkt i videon.

Vidare till produkt- och informationsvideor

Offerten skapar Tobias separat och sedan är det bara att spela in skärmen, och sig själv, samtidigt som han har offerten öppen.

- Fram tills nu har jag spelat in med datorns kamera och ljud men jag håller på att uppgradera utrustningen och skapar en dedikerad plats för inspelning med extern kamera och ljudupptagning samt vår logotyp i bakgrunden.

En videooffert på 2,5-3 minuter tar Tobias ungefär 5 minuter att skapa, då räknar han med en omtagning.

- Det är snabbt och smidigt. Nu när jag nyligen anställt en person så kan han gå in i verktyget och titta igenom gamla videon för att lära sig skapa sina egna framöver.

Och idéerna slutar inte här, Tobias har planer på fler användningsområden för video framöver.

- Jag tänker mig att vi ska utveckla konceptet och även filma bland annat produktvideor och instruktionsvideor som kan ligga på hemsidan.

Här kan du se ett exempel på en av Tobias videoofferter - speciellt framtagen för denna intervju. Tack Tobias!

Här kan du testa Loom :  https://www.loom.com

No items found.
Filtrera:
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Ta del av våra nyheter: