I vardagen kan det vara svårt att hitta tiden för att läsa sig igenom alla de böckerna man fått tips om under året. Och när sommaren väl är här har man dessutom glömt bort vilka böcker det var man skulle ta tag i när tiden äntligen infunnit sig. Tur då att vi satt samman en tipslista på bra böcker som inte bara är trevliga att läsa utan även kan bidra med ny kunskap, väcka nya tankar eller på annat sätt kan inspirera dig i din tillvaro som företagare.

Så varsågoda, här kommer våra affärsutvecklares bästa lästips till dig! Och eftersom vår marknadskoordinator är mer insatt i TV-seriernas värld har hon slängt in ett tips på en bra sådan också, som faktiskt inte bidrar med något annat än ren underhållning. Sådant måste man ju trots allt också unna sig på semestern.

Vi hoppas ni gillar våra tips och önskar alla en trevlig sommar och semester!

Petras boktips!
Azita Shariati[

Vad heter boken?

Hela bilden.

Vad heter författaren?

Azita Shariati.

Vad handlar boken om?

Som tjugoåring kom Azita från Iran till Sverige. Hon kunde inte språket, hade inget nätverk men hade en enorm vilja att utvecklas och lära sig om det nya landet. Idag är Azita VD på Sodexo med 8 000 anställda och har blivit utsedd till Sveriges mäktigaste kvinna i näringslivet. Boken berättar om ett inspirerande ledarskap som lockar till att tänka nytt om jämställdhet, mångfald och förändringsarbete.

Varförska man läsa den?

En mycket lättläst bok om ledarskap som passar perfekt i hängmattan eller på stranden. Vikten av att alla delar samma bild betonas, att målet är tydligt men också att nyttan med att nå målet är tydligt. Samtidigt är boken även en mycket personlig berättelse om kärlek – till familj samt gamla och nya hemländer.

Åsas boktips!
Michael Saliba

Vad heter boken?

Du kommer aldrig att bli nåt.

Vad heter författaren?

Michael Saliba.

Vad handlar boken om?

En varm och personlig bok där Michael generöst delar med sig av sina livserfarenheter och att inte låta negativa människor och omständigheter hindra en att nå sina mål. Att våga tro på sig själv och att en lärares kommentar ”du kommer aldrig att bli nåt” blev ett uppvaknande. Att bara leva i nuet, eller värre i det förflutna, gjorde att han saknade motivation och mål. Genom boken vill han få fler att tro på sig själv och följa sina mål. I boken delar han även med sig av råd kring nätverkande och entreprenörskap.

Varför ska man läsa den?

En inspirerande bok som är väldigt trevlig att läsa. Idag är Michael en av Sveriges största influensers och genom ”skicka-vidare”-utmaningen på Linkedin har Michael Saliba hjälpt hundratals människor till nya jobb.

Jan-Eriks boktips!
Bodil Jönsson

Vad heter boken?

Tio tankar om tid.

Vad heter författaren?

Bodil Jönsson.

Vad handlar boken om?

Precis som titeln säger, utvecklar författaren tio resonemang runt begreppet tid. Till exempel skillnaden mellan klocktid och upplevd tid, vikten av ”ställtid” och att - åtminstone ibland - få tänka och arbeta ostört med mera.

Varför ska man läsa den?

Bodil Jönsson har skrivit flera böcker sedan Tio tankar om tid, delvis på samma tema, men detta är hennes första. Även om boken har några år på nacken, så tycker jag att den är om möjligt än mer aktuell idag. När de flesta av oss slentrianmässigt säger att vi har ont om tid, är det både provocerande och tankeväckande med författarens budskap att tid egentligen är det enda vi har. Boken inspirerar till att fundera över sitt eget förhållande till tiden. Förhoppningsvis är det enklare att få och ta sig tid att fundera lite under sommaren. I bästa fall kan det leda till att du återkommer utvilad, motiverad och i god balans till höstterminen!

Thereses serietips!
TV-serie Killing Eve

Vad heter serien?

Killing Eve, finns två säsonger.

Vilka är med?

Sandra Oh (Grey's Anatomy), Jodie Comer och Kim Bodnia (Bron säsong 1 och 2)

Var kan man se den?

HBO Nordic och numera även på SVT.

Vad handlar den om?

En kvinnlig yrkesmördare och en kvinnlig MI6-agent. Roliga karaktärer och en spännande katt och råtta historia som skänker både spänning och skratt. Serien beskrivs som en thriller men det tycker jag är något överdrivet även om det bitvis blir rejält blodigt och lite spännande. Ändå sitter jag nästan hela serien igenom med ena mungipan uppdragen eftersom en av huvudkaraktärerna (torpeden) är underbart besynnerlig.

Varför ska man se den?

Man kan lära sig ett och annat om märkligt uttänkta och rätt så grymma lönnmord men framförallt tycker jag att det är bra underhållning för regniga dagar eller närhelst man känner för det! (Snabbtips till dig som har lust till mer bra tv i sommar: The Act, med Patricia Arquette. Baserad på en verklig (tragisk) historia. Finns även en dokumentär om fallet: Mommy Dead and Dearest, som också är sevärd.)

No items found.
Filtrera:
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Ta del av våra nyheter: