I början av april välkomnade vi Verenice Bengtsson som ny kollega hos oss och vår systerorganisation LEVEL. Verenice kommer att dela sin tid mellan våra organisationer i sin roll som Community och Event Manager.

Vi har vi genomfört en kort intervju med henne så att ni får lära känna henne bättre och få en inblick i hennes tankar och visioner om sitt nya uppdrag hos oss.

Hej Verenice, berätta lite om dig själv

Jag brinner för förändring och att göra skillnad i människors liv. Frågor som mångfald, hållbarhet, demokrati och jämställdhet ligger mig särskilt varmt om hjärtat. Ursprungligen kommer jag från Centralamerika, född i Costa Rica och uppvuxen i Honduras. Min bakgrund inom juridik med fokus på mänskliga rättigheter har gett mig en djup förståelse för rättvisa och jämlikhet.

Kärleken gjorde att jag tog steget att flytta till Sverige för ungefär 18 år sedan. Den erfarenheten har berikat mitt liv och givit mig en bredare förståelse för olika kulturer och samhällen. Att ha bott i olika delar av världen har format mig till den mångfacetterade person jag är idag; som ständigt vill bidra till ett bättre och mer inkluderande samhälle.

Vad har du arbetat med tidigare?

Under de senaste tre åren i Sverige har jag haft förmånen att arbeta på Malmöandan, där jag aktivt har jobbat för att skapa kunskapsallianser och stärka olika former av samverkan i nära samarbete med flera samhällsaktörer för att främja ett mer jämlikt och delaktigt Malmö.

Mitt arbete har bland annat innefattat att skapa dialog mellan lokala och regionala politiker, näringslivsaktörer och civilsamhällets organisationer, samt att genomföra utbildningar, inspirationsföreläsningar, seminarier och andra event med fokus på jämlikhet, demokrati och delaktighet.

Jag har tidigare jobbat för att främja mångfald, inkludering och jämlikhet inom arbetslivet samt för att öka förståelsen för företagsansvar och mänskliga rättigheter som en del av employer branding och hållbarhetsarbete. Innan jag flyttade till Sverige jobbade jag som generalsekreterare på Migrationsverket i Honduras.

Vad ser du mest fram emot med ditt arbete på Tillväxt Malmö?

Jag känner en genuin entusiasm över möjligheten att arbeta på Tillväxt Malmö. Framförallt ser jag fram emot att vara en del av en organisation som strävar efter att främja tillväxten och utvecklingen av Malmö som en central del av den dynamiska och växande Öresundsregionen. Att kunna bidra till att skapa en positiv inverkan på samhället, skapa fler arbetstillfällen och bygga starka relationer och nätverk både internt inom organisationen och externt med olika samhällsaktörer, företag och intressenter i Malmö och Öresundsregionen är något som verkligen motiverar mig.

Jag ser också fram emot att samarbeta med det kompetenta och engagerade teamet på Tillväxt Malmö och Level. Att få arbeta sida vid sida med kollegor som delar mina värderingar och min passion för att göra skillnad och skapa framsteg, känns mycket inspirerande.

No items found.
Filtrera:
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Ta del av våra nyheter: