Maxa Malmö

Ytterligare två företag redo för Maxa Malmö!

Ibra Idrees från Hummusson och Michael Nilsson Pauli från Kodexe klarade sina auditions galant och gick vidare till Maxa Malmö den 14 juni!

May 2, 2024

Hummusson

Ibra Idrees, Hummusson

Ni kanske känner igen honom, Ibra Idrees, bankmannen som startade egen hummusbar efter att ha sökt över 1 500 jobb i Sverige. Hans historia porträtterades i såväl Sydsvenskan som Aftonbladet. Det var 2019, idag driver Ibra fortsatt sin hummusbar, Hummusson, och har utökat med ett veganskt café, säljer sin hummus och baba ganoush till restauranger och caféer och håller på att ta fram världens första hummus på tetra.

– Jag är så glad över att ha fått ett positivt besked idag, säger Ibra. Jag har pitchat för många personer men aldrig tidigare fått ett ja. Så detta känns stort!

När Ibra startade sin resa som entreprenör arbetade han helt själv i sin hummusbar.

– Idag är vi 12 anställda som arbetar med Hummussons alla delar. Jag har även lyckats anställa båda mina föräldrar vilket var ett av mina mål när jag öppnade Hummusson.

Produktionen sker numera på en fabrik och transporteras ut till hummusbaren och caféet.

– Samma sak med vår hummus och baba gansoush som vi säljer i 2,5 kg burkar till restauranger, hotell och caféer runt om i Malmö.

Hummusbaren öppnade Ibra med hjälp av ett mikrolån för fem år sedan. Omsättningen har sedan dess ökat år för år.

Sitt senaste projekt, att sälja hummus och baba ganoush på tetra, har han finansierat med hjälp av crowdfunding.

– Vi fick in 1 miljon kronor, vilket är helt otroligt. Att vår hummus är den första i världen som säljs i tetra är en stor konkurrensfördel, berättar Ibra. Andra märken säljer sin hummus i plastförpackningar, de behöver hållas kylda och står sig högst ett par veckor. Vår produkt håller i två år utan att stå kyld.

Med sin medverkan på Maxa Malmö är det dock ett annat projekt som Ibra har sikte på.

– Jag vill öppna en Hummusson i Köpenhamn, men då får den väl snarare heta Hummussen, skrattar Ibra. På Maxa Malmö hoppas jag få kapital för att expandera min verksamhet över sundet. Det är ett bra första steg i och med att Köpenhamn ligger så nära Malmö. Det större målet är att även öppna i Stockholm, Göteborg och sedan fortsätta ut i Europa med Berlin och Amsterdam.

Kodexe

Michael Nilsson Pauli, Kodexe

För Michael Nilsson Pauli från Kodexe fanns det ett tydligt mål med dagens audition, utöver förhoppningen att få möjligheten att träffa investerarna på Maxa Malmö den 14 juni, och det var att juryn till fullo skulle förstå hans pitch.

– Det är alltid ett dilemma, kommer jag att berätta så de förstår? skrattar Michael.

Att förklara komplexa IT projekt kan vara en utmaning, men är något Michael övat många gånger under sina 20 år som IT konsult. Och visst förstod juryn.

– Jag blev väldigt glad efter pitchen, nästan lite rörd faktiskt för de sa alla att jag hade förklarat så att de förstod. Vilket faktiskt kan vara rätt så svårt.  

För tre år sedan påbörjade Kodexe sitt arbete med att utveckla en ny plattform.  

– Vår tanke är att vi investerar i företag med vår kunskap, berättar Michael. Detta gör vi med hjälp av vår plattform som bygger på en rad byggstenar för att skapa digitala lösningar. Vi började bygga plattform för att kunna erbjuda en riktigt bra bas till ett rimligt pris.

Under alla år som IT konsulter med stora uppdrag för Volvo, CDON och IKEA har Michael och hans team samlat på sig mängder med kunskap som de nu använder för att utveckla sina byggstenar till plattformen.

– Byggstenarna består av lösningar för exempelvis kundhantering, betallösningar och blockchain. Alla dessa komponenter finns på plats, och utifrån grundplattform bygger vi sedan den specifika lösningen tillsammans med kunden.

Detta arbetssätt sparar stora summor pengar och tid för kunderna.

– Många kunder är små företag som saknar resurser att utveckla stora IT lösningar. Vi använder då vår plattform, som vi vidareutvecklar till kundens specifika önskemål, i utbyte mot aktier.

Kodexe är alltså inte enbart ett företag som utvecklar IT lösningar, utan fungerar även som investerare. Med sin medverkan på Maxa Malmö hoppas de få in kapital för att fortsätta utveckla sin plattform.

– Vi vill helt enkelt hjälpa till att skapa fler bolag som kan växa med rätt tekniska grund från början. Vi vill verka i sammanhang där det finns drivkraft och innovation. Ta bort så många onödiga hinder som möjligt för att bana väg till en snabb lansering, avslutar Michael.

No items found.
Filtrera:
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Ta del av våra nyheter: