Maxa Malmö

Bikes and Experiences by Travelshop växlar upp - klara för Maxa Malmö!

Bikes and Experiences by Travelshop är klara för Maxa Malmö! Här följer en intervju med ägaren Ingvar Ryggesjö.

March 30, 2023
Vi är glada att kunna presentera nästa företag som är klara för Maxa Malmö 2023 - Bikes and Experiences by Travelshop! Travelshop har paketerat upplevelser i södra Sverige sedan 1999,och i nuvarande lokaler på Malmö centralstation har de funnits sedan våren 2020. Vi tog en pratstund med ägaren Ingvar Ryggesjö. 

Hej Ingvar Ryggesjö! Vill du berätta om vad Bikes and Experiences by Travelshop arbetar med? 

Vårt koncept är cyklar och upplevelser till såväl företag som besökare. Cykeln är ett perfekt sätt för upplevelser, och vi kan Skåne i grunden - det är ett fantastiskt landskap att upptäcka på hjul! Vi kan erbjuda allt från cykeluthyrning till bagagetransport mellan hotell, och så kallad “one way biking” det vill säga att vi hämtar hem cykeln när man har tagit sig till önskad destination. Vi säljer även hela paket med boende, mat och andra servicetjänster.

Vi har även företagsbiten, som ofta består av grupper som ska göra saker och där cykeln är ett utmärkt redskap att ta sig från punkt A till punkt B, man slipper parkeringar och det är dessutom miljövänligt. Det enda som kan vara ett problem är vädret, men då har vi alltid en plan b med bussar i värsta fall. “Bike and talk” är ett växande koncept, både ur hållbarhetssynpunkt men det skapar också en kreativ miljö. Cykling är bra för hälsan, klimatet och ekonomin!

Helt enkelt erbjuder vi riktigt bra cykelupplevelser och kunskaper om Skåne och Malmö, och vi är experter på att hitta guldkorn och smultronställen. Idag är vi drygt 10 personer som arbetar på Bikes and Experiences by Travelshop, fördelade på både Malmö och Helsingborg. 

Varför deltar ni i Maxa Malmö? 

Det huvudsakliga målet med dagen är kort och gott att få hjälp att växa. Vi behöver lägga mer tid på att göra produkterna ännu bättre och lägga mer tid och kompetens på kommunikationen. Växer vi behöver vi fler cyklar. För att uppnå det behöver vi fler resurser och kapital.

Våra digitala system är anpassade för tillväxt, vi kan snabbt växla upp om vi behöver. Vi tycker själva att våra produkter ligger i tiden, och det vi hoppas med att delta på Maxa Malmö är väl att panelen också ska känna att vi är på rätt spår. Paketerade cykelupplevelser i Europa växer överallt och med rätt hjälp och stöd kan detta bli hur stort som helst. Jag ser fram emot nätverk men framför allt också rådgivningen.

Vill du berätta om hur framtidsvisionen för Bikes and Experiences by Travelshop ser ut?

Framtidsvisionen är att göra detta mycket större, regional expansion i första hand men på sikt förhoppningsvis även större än så. Vi har ett samarbete på gång med Baltic Sea Round Trip, ett projekt där Polen, Danmark Tyskland & Sverige är inblandat, och där vi vill sköta den svenska delen. Då ska det finnas ett antal punkter i respektive land där man kan hämta och lämna sina cyklar. Vill man till exempel börja i Gdansk och sluta i Köpenhamn kan man sedan använda färjorna för att ta sig över Östersjön. Ett pilotprojekt kommer att starta senast 2024.

Under våren 2023 kommer även cykelcamping.se att ha premiär, ett nytt koncept där man kan hyra cykel och tältvagn längs med Sveriges cykelleder. Då kommer vi på Bikes and Experiences by Travelshop stå för uthyrningen av tältvagn på den södra sidan av Sverige, vilket blir ett nytt och spännande tillskott till äventyrsturismen. 

Vi vill vara ledande på cykelupplevelser i södra Sverige och där är vi delvis redan nu, åtminstone i Skåne. Men vår affärsidé går att applicera på i princip vilket land som helst, vilket gör att konceptet också skulle kunna gå att ha som franchising. För mig är det dock viktigt att de lokala eldsjälarna alltid finns närvarande, för att få till fingertoppskänslan och att hitta de lokala smultronställena. Men vi har de rätta byggstenarna: rätt sorts cyklar, verktyg, kringtjänster och rätt sätt att kommunicera på. Eldsjälarnas utförande och kompetens är det som behövs för att göra idén komplett.

Avslutningsvis, vilka är dina tre smultronställen i Malmö som vi borde cykla till i sommar? 

1. Kranplatsen, spetsen ut mot havet vid Dockan. Här ser du Nyhamnen, Oljehamnen, Öresundsbron och Västra Hamnen på samma gång. Det perfekta utflyktsmålet vid solnedgång.

2. Naturmolnet, en liten grön oas vid Sofielund

3. Brofästet

Glöm inte ta med en malmöitisk picnic på utflykterna.

Läs mer om Bikes and Experiences by Travelshop här.

No items found.
Filtrera:
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Ta del av våra nyheter: