Maxa Malmö

De första deltagarna till Maxa Malmö 2021 är klara

Odigo Consulting i Malmö och Återbruket Hållbarhetshub Sverige är de första två företagen som gått vidare till Maxa Malmö Speed Date den 15 oktober.

June 22, 2021

Malmö bjöd på ett fantastiskt väder under förra veckans första audition till Maxa Malmö. Vi passade på att både njuta av värmen och hålla oss till restriktioner genom att hålla auditions utomhus.

 

Odigo Consulting först ut att komma med på Maxa Malmö

Först ut och även först med att gå vidare till Maxa Malmö ar Marcus Engqvist med Odigo Consulting i Malmö.

Företaget som varit i gång i två år specialiserar sig på att hjälpa små och medelstora företag att effektivisera sina produktioner genom robotisering.

- Genom att göra företagens fysiska produktion mereffektiv kan de ta hem jobb ifrån utlandet och anställa personer i Sverige. Att skapa fler arbetstillfällen i Sverige är en drivkraft för oss.

Genom effektiviseringen av enklare uppgifter kan företagen öka sina volymer och istället anställa personal inom andra områden.

På Maxa Malmö hoppas Marcus att företaget i första hand ska utökasitt nätverk, få mentorskap samt att nå ut med sitt budskap till industrier i Skåne.

Marcus Engqvist, Odigo Consulting, tillsammans med Maxa Malmö juryn

 

Återbruket Hållbarhetshub också vidare till Maxa Malmö 2021

Näste person att gå vidare från auditions i förra veckan var Victor Wall med Återbruket Hållbarhetshub Sverige.

- Återbruket Hållbarhetshub Sverige är en testbädd, handelsplats och mötesplats för företag och entreprenörer som harhållbara affärsidéer. Det är hållbarheten och det cirkulära som är i centrum.

Victor startade i februari 2020 och testar idag sitt koncept på Mobila i Malmö. Just nu renoverar han nya större lokaler på köpcentret med plats för en bredare verksamhet.

- Vi ska bli en naturlig mötesplats för hållbart företagande, först i Malmö och så småningom även på andra orter i Sverige.

På Maxa Malmö deltar Victor med förhoppningen att få in kapital för att kunna anställa personal.

Victor Wallin, Återbruket, gick vidare till Maxa Malmö efter sitt möte med juryn

Kul att ha er med på Maxa Malmö Marcus och Victor!

Stort tack till Almin Jusufovic – First Vision och Elisabeth Englesson - Swedbank som tillsammans med Tillväxt Malmös Petra Lundgren, Åsa Krug och Jan-Erik Bengtsson utgjorde dagens jury.

No items found.
Filtrera:
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Ta del av våra nyheter: