Sedan starten 2014 har Maxa Malmö lockat flera hundra företagare att ta chansen att ha speed dates med framgångsrika företagsledare och investerare. Ett av dessa företag är FloCell, som 2016 medverkade på Maxa Malmö. Vi tog chansen att ställa några frågor till Björn Olsson, en av grundarna.

Björn Olsson, grundare FloCell

Vad gör FloCell?

- FloCell är ett Malmöbaserat företag inom vattenrening. Vi har en innovativ och patenterad metod som kraftigt reducerar miljöbelastningen samtidigt som den minskar kostnaderna.

Varför sökte ni till Maxa Malmö 2016?

- Företaget stod inför en marknadslansering och sökte kapital och kompetens. Då skannade vi marknaden och fastnade för Tillväxt Malmö och det unika konceptet Maxa Malmö.

Vad fick ni ut av er medverkan i Maxa Malmö?

- Genom att deltaga i Maxa Malmö fick vi en riktig boost och katalysatoreffekt!  Vi värderade även nätverket inklusive möjligheten att träffa potentiella investerare. Dessutom var det väldigt trevligt förpackat från audition till speed dating.

Hur går det nu för FloCell?

- Mycket har hänt och vi har bland annat genomfört ett antal ”tour:er” i Norden, UK och Nederländerna. Vi följer vår plan, har passerat go-to-market och tagit in både privata och institutionella investerare inklusive EU-finansierade avsnitt. FloCells patenterade metod är nu testad, en anläggning är i drift och en är under offerering. Vi siktar också på den globala marknaden med internationalisering och möjlighet att även nå de riktigt stora städerna och industrin.

Har ni några tips till företag som funderar på att söka till Maxa Malmö?

- Gör det – och i tid innan ansökningstidens slut den 16 februari! Lyssna till feedbacken ni får vid auditiontillfället samt av investerarna under själva Maxa Malmö dagen – den är verkligen värdefull. Och passa på att utnyttja nätverket som du får genom att vara med i Maxa Malmö. Det gav oss verkligen många nya och värdefulla kontakter.

Tack och lycka till!

Om Maxa Malmö Maxa Malmö är en dag fylld med speed dates mellan företagare och investerare som arrangeras varje år av Tillväxt Malmö. Det är en möjlighet för stadens företagare att hitta investerare eller mentor till sin verksamhet. Det är också en möjlighet att nätverka med framgångsrika företagsledare och investerare och få tips, idéer och kontakter som tar verksamheten framåt.

No items found.
Filtrera:
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Ta del av våra nyheter: