Sedan starten 2014 har Maxa Malmö lockat flera hundra företagare att ta chansen att ha speed dates med framgångsrika företagsledare och investerare. Ett av dessa företag är Reco Market, som 2016 medverkade på Maxa Malmö. Vi tog chansen att ställa några frågor till ägarparet Rebecca och Bo Larsson.

Bo och Rebecca Larsson, ägare Reco Market

Vad gör Reco Market?

- Vi producerar och säljer innovativa ekologiska livsmedel av hög kvalitet i Sverige och Danmark, för bättre hälsa. Dels har vi två fysiska butiker, en på Östergatan i Malmö och en på Botulfsgatan i Lund, men en mycket stor del av vår försäljning sker via Rawfoodshop.se som är Sveriges första och största rawfood butik på nätet. Vi har även ett antal återförsäljare.

Varför sökte ni till Maxa Malmö 2016?

- I första hand sökte vi kapital för att kunna skala upp vår verksamhet, men vi var också intresserade av att få ett utbyte med någon som redan hade gjort en eller flera tillväxtresor och som hade erfarenhet.

Vad fick ni ut av er medverkan i Maxa Malmö?

- Vi fick kontakt med investerare som vi har och har haft en bra dialog med. Men den största nyttan – så här långt – är att vi kom i kontakt med personer som vi genomförde ett antal möten och workshops med. Då kom vi till insikt om att vi ville och kunde utveckla företaget själva och det har vi hitintills gjort, med viss hjälp av vår affärsutvecklare på Tillväxt Malmö och dennes nätverk.Maxa Malmö hjälpte oss verkligen att ta bort våra skygglappar, lyssna på andra och gav oss som sagt ett stort kontaktnät och nyttig erfarenhet. Som entreprenör känner man sig ibland ensam och därför kändes det givande att få träffa personer som jobbat med tillväxtbolag och få deras goda råd.

Hur går det nu för Reco Market?

- Bra! Vi har växt med drygt 50% per år och är nöjda med utvecklingen. Det har hänt mycket och vi känner att vi har lärt oss längs vägen. Även om vi inte vill sticka under stol med att det har varit en hel del hårt arbete också…

Har ni några tips till företag som funderar på att söka till Maxa Malmö?

- Kom väl förberedd till audition och var beredd på att kunna besvara frågor om ekonomi, marknad och konkurrenter på ett bra och påläst sätt. Om man går hela vägen till finalen och mötet med investerarna gäller det självklart även då, men innan det mötet får man god hjälp av Tillväxt Malmö i förberedelsearbetet. Både vad gäller presentationsteknik och för att finslipa pitchen.Ta gärna chansen att söka till Maxa Malmö! Alla kontakter vi har skapat tack vare Maxa Malmö har definitivt bidragit till vår framgångsrika tillväxtresa.

Tack för intervjun och lycka till!

Besök Reco Markets webbshop på rawfoodshop.se

No items found.
Filtrera:
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Ta del av våra nyheter: