En rykande färsk krönika kommer framöver att presenteras en gång i månaden här på vår hemsida. Författarinnan är vår stiftelsekollega Sarah Ekberg, projektmedarbetare på OnTrack som jobbar med att matcha arbetssökande och företag.

Sarah Ekberg

Vi pratar mycket om vikten av att lyssna, att ta in andras berättelser och lära sig något av dem. Men vi pratar inte lika mycket om att själva ta det första steget och börja prata. Vi måste vara villiga att dela med oss av oss själva för att få något tillbaka och våga ta den första kontakten. Var personlig! Vilken är din berättelse, vad brinner du för, hur ska du berätta om dig själv och din passion? Det är hur vi själva delar med oss som avgör hur långt ett samtal kan gå. Det är inget nytt jag skriver om – detta är att nätverka. Genom att bjuda mer på oss själva och göra det mer personligt når vi längre och bygger mer hållbara relationer.

Våga ta kontakt

För ett tag sen började jag ta en ny väg till kontoret - en morgonpromenad som låter mig vakna med staden. Samma väg vid samma tid varje dag. Kanske låter det tråkigt för vissa men rutiner skapar också möjligheter och öppningar. Jag har gjort en ny bekantskap på min promenad – Olle. Vi började hälsa på varandra om morgnarna och nu stannar jag alltid till där på hörnan utanför Hansa och pratar några minuter. Olle är pensionär och jobbar lite extra administrativt och det visar sig att hans tidigare år i yrkeslivet kan hjälpa mig i mitt arbete idag. Han använder en del av sin lediga tid åt att hjälpa personer in i arbetslivet – samma sak som jag gör dagligen. Vår gemensamma nämnare hade aldrig kommit upp till ytan om inte jag hade börjat hälsa och varit nyfiken på vem Olle är. Hade jag inte tagit steget och öppnat upp och berättat om mig hade jag inte fått höra hans historia. Idag har nya personer hittat till vårt projekt, On Track, via Olle - allt tack vare att jag sa ”god morgon” först. Tänk vad två små ord kan få för betydelse!

No items found.
Filtrera:
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Ta del av våra nyheter: