Axxa

Krönika - Hemester, staycation och tom kalender

Semestern börjar sakteligen närma sig och i denna krönika, vilket också blir Sarahs sista för Tillväxt Malmö, diskuteras hemester, återhämtning och reflektion.

June 15, 2020

Hej sommar och varmt välkommen, du är efterlängtad!

Har ni letat upp bra smultronställen och planerat om resor så ni håller er innanför gränserna? Bra.

Det ligger en oro i att vi kommer slappna av lite nu i sommarkring social distansering och att solen kommer locka ut oss i trängsel. Vår stad har redan ställt in mycket av det som ökar riskerna, resten av ansvaret ligger på oss personligen. Glöm inte att vara rädda om varandra.

Så hur kan vi få ut det mesta av vår sommar och samtidigt stötta så mycket som möjligt till de branscher som behöver vårt stöd? Korta weekends på hotell, köpa med mat från restauranger ner till stranden och handla i dina små, lokala butiker är några exempel. Jag har noterat ett par bra grupper på Facebook på just hemester-temat där många bra tips och inspiration finns för hur du tar tillvara på sommaren i Sverige.

Men viktigast av allt är ändå återhämtningen, ta dig tid att reflektera över tiden som gått nu och hur den har påverkat dig. Ta dig tiden till de som är viktiga för dig och pusta ut tillsammans lite. Det är inte över än, vi har inte semester från pandemin, men vi får en tids ledighet nu som gör det enklare att hantera kanske? Det är trots allt ett trauma vi alla har delat och vissa har drabbats mycket hårdare än andra.

Sommaren är här och jag har redan bränt mig – ta det nätt i solen! Första dagen på stranden med barnen och jag känner ett lugn i att spendera alla mina sommardagar såhär. Riktigt oplanerade och ta dagen som den kommer. Är inte det semester på riktigt så säg – att ha en tom kalender?

 

No items found.
Filtrera:
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Ta del av våra nyheter: