Axxa

Krönika - Skryt blygsamt

Vår sitftelsekollega Sarah Ekberg från OnTrack uppmanar i sin krönika alla all bli bättre på att skryta lite sådär lagom mycket.

February 3, 2020

Är du bra på något, kanske till och med riktigt bra? Vet andra om det? Har du, precis som jag, fått höra att man inte ska skryta, att man inte ska sticka ut och ta plats?

Om du ser dig omkring, om du tittar lite närmare på dem som du tycker är stjärnor på sin sak, vad gör de? Hur gör de? Är det deras första försök tror du? Nej, jag skriver inte om något nytt eller om något du inte redan vet. Men det är aldrig fel med en påminnelse. Det du gör är något du redan är fantastiskt bra på, men det betyder inte att det är lika självklart att du kan förmedla det medsamma glans. Det är oerhört svårt och kräver övning.

Det är en konst, det behövs en balans för att förmedla allt det du är bäst på. För att kunna skryta så där lagom mycket, för att få en positiv uppmärksamhet, och på ett enkelt och tydligt sätt visa på och berätta om det du gör, om det du säljer eller skapar. Förmedla din egen stolthet och din egen tro på att det du vill dela med dig av är riktigt bra - det kommer kännas i allt du gör.

Förklara för mig som om jag vore fem år

Vi behöver öva på detta. Öva på hur vi berättar om vårt företag, vår idé eller produkt. Hur ska du beskriva din ”grej” för den som saknar förkunskap?Hur ska du väcka en känsla hos den du möter? Förklara för mig som om jag vore fem år - så säger jag ofta till någon som ska presentera sin idé, expertis eller produkt för mig. Du behöver hitta din berättelse om det du gör. Var förberedd, kort, koncis och konkret - som Churchill.  

 

“If it is a 10-minute speech, it takes me all of two weeks to prepare

it; if it is a half hour speech, it takes me a week; if I can talk as long

as I want to, it requires no preparation at all. I am ready now.”

No items found.
Filtrera:
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Ta del av våra nyheter: