Axxa

Månadens tillväxttips: Gör det mesta av din mässa

I Månadens Tillväxttips förklarar Åsa Krug fördelarna med att synas med ditt företag på mässor och hur du bör agera när du är på plats.

December 18, 2019
Åsa Krug

Mässor är fantastiska tillfällen att träffa kunder och blivande kunder, sälja och sprida sitt varumärke. Ska du delta på en mässa bör du därför se till att göra det mesta av tiden.

Till en början bör ni avgöra vad syftet med mässan är och varför ni vill delta. Är det för att sälja eller få varma leads? Det som är bra att fokusera på är att boka in ett andra möte eller komma överens om att ni skickar mer information efter mässan. Det är det andra mötet som kan resultera i affärer.

Marknadsför ditt mässdeltagande

Använd sociala medier. Före mässan kan ni sprida budskapet om att ni kommer att delta på mässan och om det är något speciellt som era kunder bara kommer att kunna uppleva på plats.

På själva mässan kan ni sprida bilder och filmer som visar vad som händer på mässgolvet eller kanske ha en tävling för besökarna. Efter mässan kan ni fortsätta prata med besökarna på sociala medier om vad som hände på mässan och hur ni följer upp.

Ha roligt! Visa hur glad du är att få vara där och visa upp dig och ditt företag. Det syns verkligen när du är 100% engagerad i det du gör. Låt den glädjen, tillsammans med rätt förberedelse och utrustning, göra dig till en mästare på mässan!

Utställare och gäster på Maxa Malmö 2019

Gyllene mässregler

·       Visa kompetens och var tydlig med era produkter eller tjänster.

·       Prata med mässbesökarna,inte med varandra.

·       Bekväma skor.

·       Skapa passiv kontakt - ha gärna en stor skål där intresserade kan droppa ner visitkortet. Fyll skålen till hälften med andra visitkort, det lockar!

·       Gå runt själv på mässan.

·       Mycket av mässan sker efteråt - följ alltid upp.

·       Leenden säljer 😊.

·       Ha en lek eller tävling och koppla den till sociala medier.

 

No items found.
Filtrera:
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Ta del av våra nyheter: