Axxa

Månadens tillväxttips: Ingjut hopp och mod i dina medarbetare

I Månadens tillväxttips uppmanar vår affärsutvecklare Jan-Erik Bengtsson alla ledare att ge sina medarbetare hopp och framtidstro.

September 14, 2020

Jan-Erik Bengtsson, affärsutvecklare på Tillväxt Malmö:

Som ledare i tillväxtföretag är en av dina absolut viktigaste uppgifter – kanske den allra viktigaste - att ingjuta hopp och mod i medarbetarna. Det är extra viktigt i tider när det blåser motvind.

Vi får till oss och tänker en stor mängd tankar, någonstans mellan 50 000 och 100 000 varje dag. Merparten av dessa, kanske ända upp till 80% har negativt innehåll. Lägg därtill det nyhetsflöde vi bombarderas av dagligen. Hur många negativa inslag går det på ett positivt en vanlig nyhetssändning? Så det är inte förvånande att personer, medarbetare börjar tvivla och kanske t o m tappar framtidstro.

Då är det ledarens uppgift att gå före och visa på en positiv väg framåt. Det handlar inte om att vara naiv och blunda för de utmaningar som finns. Men i alla kriser finns det alltid möjligheter. Det gäller att se dessa, ta fram en trovärdig plan för vägen framåt, kommunicera, kommunicera, kommunicera och lyfta goda exempel.

Tänk Petter Stordalen! Det kan kanske varas vårt för en del att identifiera sig med honom. Och det råder delade meningar om hans investeringsstrategi. Men i grenen synas och ingjuta hopp o mod, ligger han onekligen bra till. Inte minst i dessa dagar. Han äger och driver hotell och resebyråverksamheter – två av de absolut värst drabbade branscherna. Icke desto mindre hörs och syns han tydligt med sitt budskap att ”vi ska klara det här tillsammans”.

Det är också avgörande att inse att det ytterst handlar om människor - inte siffror och pengar. Det är vi, alla medarbetare i företaget, som ska ta oss igenom det här. Tillsammans.

 

Tillväxt Malmö kommer under hösten att bjuda in till en föreläsningsserie för inspiration och hjälp i hur att navigera i ”det nya onormala”.

No items found.
Filtrera:
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Ta del av våra nyheter: