Maxa Malmö

Passenger One är först ut att söka till Maxa Malmö speed date

Muhammad från Passenger One är första ut att söka till Maxa Malmö 2019

November 28, 2018

För ett par år sedan tog Muhammed Al-Bagdadi en promenad genom Malmö. Under tiden som han gick genom stan mötte han bil efter bil med bara en person, inga passagerare.

En tanke slog mig, berättar Muhammed. Bilarna åkte alla på samma håll som jag skulle åt. Varför kunde jag inte bara sätta mig på en av alla tomma platser i bilarna och betala en liten slant till föraren?

Muhammad, Passenger One

Så såddes fröet till idén bakom Passenger One: världens första applikation som möjliggör dynamisk samåkning i realtid. Genom att utnyttja fordonens fulla kapacitet ska Passenger göra pendlandet både effektivt och miljövänligt. Bilförare som använder Passenger delar genom appen med sig av antalet lediga platser i bilen, färdväg och priset för skjutsen. De tjänar dessutom in miljöpoäng för varje körd kilometer, som de sedan kan byta in mot fordonsrelaterade tjänster som biltvätt, bränsle, parkering m.m

Passenger One vill ändra på sättet folk transporterar sig på

Vi vill helt enkelt ändra på sättet folk transporterar sig på, till att bli mer effektivt och miljövänligt. Med ett enkelt knapptryck ska man kunna samåka med någon som ändå ska åka på samma håll.

Passenger är bland de första sökande till speed dates med investerarna på Maxa Malmö. De hoppas på att träffa rätt investerare genom Tillväxt Malmös investerarnätverk, men också bredda kontakterna inom näringslivet.

Målet är att börja skala upp lite mer, säger Muhammed. Vi vill få igång några tusen användare och börja göra det möjligt för folk att använda Passenger varje dag, till exempel när de ska till och från jobbet. Vi har också en förhoppning om att kunna fylla en lucka i kollektivtrafiken, genom att Passenger finns tillgängligt där kollektivtrafiken inte gör det.

Entreprenör sedan 15-års ålder

Muhammad är en driven entreprenör sedan ung ålder; redan som 15-åring startade han sitt första företag. Idag är han 22 år och tycker fortfarande att det är lika roligt att få arbeta fram idéer som gör vardagen lite enklare för människor. Att idén samtidigt bidrar till en bättre miljö är viktigt för Muhammed.

Vi på Tillväxt Malmö välkomnar Passenger till startfältet för Maxa Malmö, och önskar Muhammed all lycka till!

No items found.
Filtrera:
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Ta del av våra nyheter: