Maxa Malmö

Svenska Alarm deltar i Maxa Malmö 2023!

Malmöföretaget Svenska Alarm deltar i Maxa Malmö 2023. Läs intervjun med VD och medgrundare Christofer Eriksson här!

March 31, 2023
Idag presenterar vi det tredje bolaget som är klara för Maxa Malmö, nämligen Svenska Alarm! Tillväxt Malmö tog och intervjuade VD och medgrundare Christofer Eriksson om den spännande tillväxtresan, vars affärsidé började med ett inbrott.

En väldigt stor andel människor har själva haft inbrott, eller känner någon som har haft det. Andra aktörer pratar mycket om vad som händer när man får inbrott, medan Christofer på Svenska Alarm vill lägga fokus på hur man kan förebygga inbrott, där larm bara är en del av den biten.

”Jag vill inte lägga fokus på att sälja hur många produkter som helst till våra kunder och att de sedan sitter i något slags fort knox, det handlar om att utvärdera kundens behov och hitta lösningar som är smarta och kostnadseffektiva, inte att vi ska tjäna pengar på saker kunden inte behöver” - Christofer Eriksson, VD och medgrundare

För det var just ett inbrott som gjorde att allting startade. Christofers mamma hade inbrott hemma och blev av med bland annat smycken och pengar, men framför allt blev hon av med sin trygghet. Hon hade larm från en av de större larmoperatörerna, men trots detta blev polisen aldrig tillkallad – det var bara en väktare som kom långt senare, när tjuvarna redan var långt borta. Hon fick heller aldrig någon återkoppling om vad som hade hänt.

- Det jobbigaste var även att varken vi närstående eller grannar hade någon aning om att det hade skett ett inbrott. Då började jag ifrågasätta och utforska vad som fanns på marknaden, och insåg då att alla larmbolag erbjöd samma upplägg. Då tog jag och skrev en affärsplan själv om hur jag ville utveckla marknaden, och fick med mig Niklas Halldén på resan. 2009 startade vi bolaget, återberättar Christofer.

Certifierade produkter

Drygt 14 år senare finns det fina huvudkontoret i Malmö med 35 medarbetare, bestående av bland annat tekniker, säljare och mötesbokare. De har även fyra franchisetagare. De är stolta över att erbjuda egen support, egen utveckling av tjänster och att de bedriver stor del av den digitala utvecklingen själva. Under 2022 omsatte de 25 miljoner.  

- Alla våra produkter är certifierade, vilket är viktigt ur kvalitetssynpunkt. Larmsystemen sitter mellan 6–10 år och då måste det hålla och fungera när det väl gäller. Vi erbjuder också professionella installationer, det vill säga att tekniker utför installationen på plats vilket ger hög trygghet och säkerhet för kunden. Slutligen är vi även certifierad anläggarfirma, vilket innebär att vi följer de riktlinjer och normer som finns i branschen. De flesta bolag på hemlarmsmarknaden är idag inte certifierade.

Svenska Alarm har även byggt ett automatiskt flöde som gör att kunden får all information själva när larmet går. I stället för att en larmcentral får bilderna och ska försöka bedöma vem som är i kundens hus, får kunden samt personer som kunden själv har valt bilderna. Denna process är säkrare för alla inblandade, eftersom kunden ju är den som känner till sitt hem bäst. Man undviker dessutom onödiga falsklarm om exempelvis en familjemedlem råkat utlösa larmet av misstag.

- Systemet ändrar på flödet och möjliggör att kunden agerar själv, och utöver användarvänligheten leder detta till fördelen att tjänsten blir mycket mer prisvärd. Appen är lätt att använda och ska kunna vara lätt att förstå av såväl unga som äldre, berättar Christofer.

Väktare direkt

Deras tjänst är även världsunik genom funktionen ”väktare direkt”, vilket innebär att närmsta väktare i området tillkallas vid ett verifierat larm, utan att kunden först behöver svara i telefon. Appen har dessutom en inbyggd funktion som kan skicka sms till utvalda personer, exempelvis grannar eller andra närstående, om larmet går.  

” Vi försöker tänka lite bredare än de andra larmföretagen som helst inte vill koppla samman grannarna, och utmana det traditionella sättet att tänka. I kombination med tjänsten väktare direkt får kunden helt unik funktion som ger snabbare åtgärder vid larm och en mycket större trygghet, tack vare vår toppmoderna och egenutvecklade plattform” - Christofer om deras unika system

Med Maxa Malmö hoppas de främst på att få hjälp att utvecklas och bli mycket större, målsättningen är att bli näst störst i Sverige. Men det handlar också om att bygga och bredda nätverket i Malmö.
- Vi har varit enormt fokuserade på verksamheten, men vi vill mycket mer än idag, vi ser en enorm potential i varumärket och bolaget. Vi behöver kompetens av människor som kan gå in och ifrågasätta, coacha och se så att vi gör rätt saker, konstaterar Christofer.

De har stort fokus på att få lönsamhet och att bygga en stabil grund i verksamheten. Det finns även en målsättning att sätta upp en professionell styrelse under 2023 så att de som ägare blir tvingade att sätta ägardirektiv, bli utmanade och nå långsiktiga mål.

Hur ser framtidsvisionen ut för Svenska Alarm?

”Vi vill nå 100 miljoner i omsättning och dubbla antalet kunder inom tre år. Vår dröm är att revolutionera branschen och det vill vi fortsätta med - det finns en enorm potential och vi vill fortsätta att alltid sätta kunden i fokus”, avslutar Christofer.

Läs mer om Svenska Alarm här!

No items found.
Filtrera:
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Ta del av våra nyheter: