Nyheter

Tillväxt Malmö 2019 - Årskrönika med Jan-Erik Bengtsson

Bokslut över tillväxtåret 2019 tillsammans med Tillväxt Malmös verksamhetsledare Jan-Erik Bengtsson

December 18, 2019

Med bara några arbetsdagar kvar på året, gör vi bokslut över tillväxtåret 2019. Tillväxt Malmö finns till för att hjälpa små och medelstora Malmöföretag att växa, så att det skapas nya arbetstillfällen. Det gör vi framförallt i vår företagsaccelerator – Axxa. I tillägg arrangerar vi evenemang, för att inspirera, sprida kunskap och skapa mötesplatser.

Jan-Erik Bengtsson

169 nya arbetstillfällen har skapats i Tillväxt Malmös företag under årets tre första kvartal, vilket innebär drygt 4 nya jobb per vecka. Totalt har Tillväxt Malmö bidragit till att det skapats 1 698 nya arbetstillfällen sedan starten 2011.

29 nya företag har tagits in i Axxa, totalt har Tillväxt Malmös affärsutvecklare under året arbetat med 47 företag i acceleratorn.

Tillväxt Malmö förmedlar också kontakt mellan entreprenörer och investerare. 2019 översteg det sammanlagda beloppet som investerat 65 MSEK.

Fler än 718 personer har deltagit vid våra olika evenemang. Från seminarier på så vitt skilda teman som affärsutveckling, ledarskap och styrelsearbete, inspirationssamtal med Spiros Mylonopoulos och Charlotte Ljung, till rena nätverksevenemang som AW och Oktoberfest.

2019 var året då vi utökade Maxa Malmö till att i tillägg till Speed Dates mellan entreprenörer och investerare också omfatta en mässa, inspirationstalare och öppnade upp för besökare. Det blev en succé!  Av 69 sökande blev det 24 finalister som dejtade 12 investerare, 56 utställare och totalt 348 personer på plats under dagen. Maxa Malmö 2020 är öppet för ansökningar nu!

Ett nytt pris, Årets Tillväxtentreprenör, såg dagens ljus. Med syfte att rikta uppmärksamhet på och belöna de personer som bidrar extra till växande företag och nya arbetstillfällen. Vi fick rekordmånga nomineringar av många duktiga entreprenörer. Nomineringen av 2019-års Tillväxtentreprenör är öppen nu!

7 Tillväxt Malmöföretag blev Di Gaseller, vilket är nytt rekord.

Tillväxt Malmö har haft förmånen att vara partner i projektet ”Highway to Business” där vi stödjer nyanlända som vill starta företag. Hela 21 företag har i dagsläget startats inom ramen för projektet.

2020 då? Så här långt har varje nytt Tillväxt Malmö-år överträffat det föregående. Både när det gäller kvantitet och kvalitet. Allt talar för att så också blir fallet 2020. Nya, spännande företag kommer in i vår accelerator Axxa, Maxa Malmö den 27 mars kommer att bli vårt största evenemang – så långt, intressanta seminarier och samtalspersoner är redan inbokade. Några av årets nyheter är temagrupper, integration av FNs hållbarhetsmål i vår egen verksamhet såväl som att ta dem vidare till våra Tillväxtföretag, med mycket mera.

Till sist vill vi rikta ett stort tack till alla er som verkligen skapat de nya jobben – för ett bättre Malmö. Tack till våra partners, investerare och - framförallt - våra Tillväxtföretag! Ingen nämnd, ingen glömd. Men titta in på vår hemsida www.tillvaxtmalmo.se (också ny för i år!) och prenumerera på vårt nyhetsbrev, så missar du inget!

God Jul och Gott Nytt År önskar vi alla på Tillväxt Malmö!

Petra, Åsa, Therese, Peter & Jan-Erik

 

 

No items found.
Filtrera:
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Ta del av våra nyheter: