Tillväxt Malmö 2021 - Årssammanfattning

Tillväxt Malmös verksamhetsledare och affärsutvecklare Jan-Erik Bengtsson sammanfattar året som gått med nyheter, utmaningar, festligheter och lärdomar.

December 20, 2021

2021 har varit ett varierat år med många spännande företag, digitala utmaningar, 10-årsfirande och en hel del nya kunskaper. 2021 var också året då vi sprängde 2 000 vallen över arbetstillfällen som vi på Tillväxt Malmö varit med och bidragit till i Malmö. Siffran ligger till dags dato på 2 055 – det känns stort!

Året har som sagt bestått av många nyheter och lärdomar. Fortsättningen på pandemin innebar att vi hösten 2020 digitaliserade alla våra evenemang, något som fortsatte även första halvan av 2021. Webinarier har sina för- och nackdelar. Vi kan nå ut till fler, både antalsmässigt och geografiskt. En stor fördel är att man kan genomföra event med personer som befinner sig på annan ort. Lovette Jallow satt exempelvis i Stockholm när hon föreläste om inkludering och mångfald i början av året. Och vid ett senare Hackaton satt två deltagare till och med utomlands, i Barcelona respektive Helsingfors. Samtidigt blir det mindre personligt, vilket är Tillväxt Malmös signum. Därför har vi också upplevt det extra positivt under andra halvan av året, då vi träffats fysiskt igen.

Behovet av digitalisering ledde oss till att sätta upp en ny föreläsningsserie om just digitalisering som vi döpte till Tillväxt Malmös digitala verktygslåda. Under denna serie, som bestod av 7 seminarier/webinarier, berördes bland annat ämnen som digital marknadsföring, tillväxt i e-handel, influencer marketing och hur man använder sig av Microsoft Teams.

Level
Det har arbetats intensivt i år för att starta upp Malmös nya internationella affärsinkubator Level. I början på december hölls invigningen i deras fantastiska lokaler på Mobilia. Mobilkamerorna smattrade i rask takt när Katrin Stjernfeldt Jammeh och Roko Kursar klippte invigningsbanden. Vår kollega Åsa Krug har numera gått över till det nya projektet på heltid.

Årets Tillväxtentreprenörer
En nyhet i år var att vårt pris Årets Tillväxtentreprenör delades ut i två kategorier – kvinna och man. Vinnare blev Rebecca Larsson med RawFoodShop och Talal Alshammari med Spares Nordic. Prisutdelningen skedde i samband med Maxa Malmö. För att ge möjligheten att lära känna dessa två superentreprenörer bättre höll vi senare också ett samtal med Rebecca och Talal.

Maxa Malmö
En rad spännande företag sökte till årets upplaga av Maxa Malmö och vid dateborden satt såväl strumptillverkare som försäkringsföretag och pitchade sina idéer för investerarna. Även Maxa Malmö hade fått nya inslag där pitchtävlingen med vinnaren Maria Gustafsson, Swedish Ninja, var ett uppskattat sådant.

10 årsjubileum
Det blev ett storslaget kalas när Stiftelsen Uppstart Malmö och Tillväxt Malmö firade 10 år den 18 november på Glasklart. Vi kände oss hedrade att så många ville komma och fira tillsammans med oss!

Avslutningsvis vill vi tacka alla er som vi kommit i kontakt med under året – gamla och nya tillväxtföretag, partners, investerare, föreläsare, seminariegäster, nyhetsbrevsprenumeranter och vänner. Utan er, inget Tillväxt Malmö – så stort tack för att ni är med och bidrar till en bättre stad!

God Jul och Gott Nytt År önskar alla vi på Tillväxt Malmö!

Jan-Erik

No items found.
Filtrera:
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Ta del av våra nyheter: