Intervjuer

Ung och hungrig - Ali Ahmad bygger vidare på sin dröm

Amaasve med Ali Ahmad i spetsen utökar sin verksamhet med en ny butik för uthyrning av exotiska fordon i Malmö.

May 18, 2021

Ali Ahmad har med sina blotta 21 år hunnit en bra bit på vägen mot drömmen att bli en framgångsrik entreprenör med ett internationellt storbolag som erbjuder sina kunder helhetslösningar.

Målsättningen är hög och Ali väljer att satsa stort.

– Jag ser upp till och inspireras av framgångsrika människor såsom exempelvis Jeff Bezos och Zlatan. Jag är faktiskt uppvuxen i Rosengård i samma trappuppgång som Zlatan. Att se människor lyckas ger mig väldigt mycket motivation. Och jag tänker att om de kan lyckas stort så kan jag det också. Det finns inga gränser i livet, man måste bara jobba hårt.

Exotiska fordon till uthyrning hos Amaasve.

Tidig entreprenörsstart

Alis entreprenörsresa började redan under gymnasietiden på Thoren Business School då han tillsammans med vänner startade ett UF-företag som reparerade mobiltelefoner.

– Det var där det startade, berättar Ali med ett stort leende. Direkt efter studenten 2019 gjorde jag om UF-företaget till aktiebolaget Amaasve och fortsatte att reparera mobiltelefoner. Vid årsskiftet 2020 öppnade jag min första butik inne på köpcentrumet Kv. Caroli.

Vi på Tillväxt Malmö lärde känna Ali i samband med Maxa Malmö år 2019 då han deltog på speed date-eventet som en av de yngsta deltagarna någonsin. I juni öppnar han upp sin andra butik, Amaasve uthyrning, även denna placerad i Kv. Caroli, men här ligger fokus på uthyrning av så kallade exotiska fordon. De båda delarna ligger under samma företag.

Såg en lucka i marknaden för uthyrning av exotiska fordon

– Vi tyckte det behövdes något roligt i Malmö och såg en lucka på marknaden för uthyrning av lite annorlunda fordon så som Can-AM (trehjulig motorcykel), Polaris Slingshot (hybrid mellan bil och motorcykel) och Jetski (vattenskoter). Efterfrågan har redan visat sig stor och trots att vi inte öppnat ännu officiellt så kan man i dagsläget hyra de fordon vi har på plats.

Under studentveckorna, 1-15 juni, är alla fordon redan helt uppbokade och med sommaren runt hörnet ser Ali en lyckad säsong framför sig.

– Vi omsatte 5 miljoner 2020 och kommer definitivt att slå det i år.

Utöver att hitta nya sätt att utveckla företaget på tycker Ali om att hitta och sätta samman team med motiverade och duktiga medarbetare.

– När jag startade mitt företag var det bara jag, idag är vi nio personer med mig. Det är otroligt häftigt. Alla jag arbetar med är drivna och vill vara med att både bygga företaget och sina egna liv, säger Ali.

Den nya butiken i Kv. Caroli med ingång från Kattsundsgatan.

Fortsatt tillväxt både i karriären och privat

Nästa steg i tillväxten är att hyra ut lyxbilar, något Ali hoppas de kan starta upp redan till vintern. Utöver reparation och försäljning av mobiltelefoner och uthyrningen planerar Ali för ännu fler tjänster framöver.

Ali har för egen del nyligen påbörjat en annan resa i livet, nämligen den som tvåbarnspappa.

– Jag fick en son för någon månad sedan och det känns stort. Jag hoppas att han en dag ska vara väldigt stolt över mig.

Du som vill ut på ett äventyr med något av Alis exotiska åk i sommar, hittar all information på www.amaasveuthyrning.se

No items found.
Filtrera:
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Ta del av våra nyheter: