Axxa

Månadens tillväxttips: Vässa dig och din kompetens

Luckor i schemat? Passa på att vässa din kompetens. Petra Lundgren tipsar om 5 sidor med kursutbud som passar alla plånböcker.

October 13, 2020

Petra Lundgren, affärsutvecklare Tillväxt Malmö:

Petra Lundgren

Antalet möten och event är starkt begränsat för de flesta av oss och kanske leder det till vissa luckor i vår annars fullmatade kalender. Då är min rekommendation att använda delar av denna tid till att uppdatera dina kunskaper.

Aldrig har utbudet av kurser, en hel del även kostnadsfria, varit större. Därmed kan medarbetare inte längre skylla sin kompetensbrist på att chefen inte godkänner dyra utbildningar. Det är mycket upp tillmedarbetaren själv att ta tag i sin kompetensutveckling. Och ärligt talat, så har det väl egentligen alltid varit då jag under mina 25 år i arbetslivet aldrig har blivit erbjuden en utbildning, utan alltid själv fått presenteraförslag.

Vad finns det då att välja på? Utbudet är som sagt stort och förutom sedvanliga kursutbildningar via företag, universitet, högskolor, YH-utbildningar och studieförbund vill jag också tipsa om följande:

Coursera – en amerikansk kursleverantörgrundad 2012 av två professorer från Stanford University. Erbjuder ett mycketbrett utbud av online-kurser från världens alla hörn.

TED Talks, TED-Ed och TEDx – många är vid det här laget säkert bekanta med TED Talks, de korta föredragen som hålls i samband med den tvärvetenskapliga årliga konferensen TED i Nordamerika. Det finns numera även TED-Ed, en plattform som samlar korta utbildningsvideor. Härutöver hålls det även många specialkonferenser samt lokala konferenser (Visste du till exempel att TEDx körs från Malmö den 12 december?).

FutureLearn – erbjuder ett stort utbud av kurser från olika universitet och organisationer runt om i världen. Gratisalternativ finns men tiden är då begränsad till ett visst antal veckor.

edX – tillhandahåller kurser och utbildningar från högt ansedda universitet såsom Harvard och MIT. De har ett stort kostnadsfritt utbud.

Moderskeppet – erbjuder kurser inom området fotografi, film, redigering och bildbehandling. För att komma åt allakurser behövs abonnemang, men det finns även en del gratismaterial.

Internet är fullt av kunskap och det finns en uppsjö av information även i form av bloggar, webinarie och seminarier att ta del av från olika avsändare. Leta runt, anmäl dig till nyhetsbrev eller följ företag i sociala medier för att få vetskap om det som intresserar dig. Vi på Tillväxt Malmö erbjuder regelbundet kostnadsfria seminarier och workshops för att sprida kunskap och inspiration. Alla våra kommande event hittar du på vår hemsida. Och du är mycket välkommen – oavsett om det är i fysisk form eller via länk!

No items found.
Filtrera:
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Ta del av våra nyheter: