Maxa Malmö

Ytterligare 7 företag vidare till Maxa Malmö Speed Date!

Förra veckans två audition resulterade i ytterligare sju företag som är redo för Maxa Malmö. Här följer en kort presentation av företagen och dess entreprenörer.

August 31, 2021

Förra vecka tog sig sju företag vidare till Speed Date med investerarna på Maxa Malmö den 15 oktober 2021. Liksom tidigare år är spridningen över branscher stora, något vi tycker är rolig.

 

Vildan & Verdan Klanco

V&V Installationskonsult

På audition i tisdags i förra veckan träffade vi V&V Installationkonsult, ett teknikkonsultföretag som startats av bröderna Vedran och Vildan Klanco.

– Vi startade bolaget för fyra år sedan och arbetade en längre tid själva i företaget. Just nu är vi inne i en expansiv fas där vi går från dagens tre anställda till att bli fyra i september och fem i oktober.

V&V Installationskonsult erbjuder konsulttjänster inom VVS-projektering till främst offentlig sektor som regioner och kommuner.  

– Vi tar bland annat fram energiberäkningar, fungerar som kontrollanter samt installationsledare.

Bröderna har sökt till Maxa Malmö eftersom de gärna vill hitta en guide som kan hjälpa till att styra företaget i rätt riktning.

– Vi vill göra rätt från början och söker därför ett mentorskap från någon som genomgått en liknande resa före oss och som även kan introducera oss till rätt nätverk.

 

Flavor-boss

Patricia Dianda

Flavor-boss med Patricia Dianda gick även hon vidare till Maxa Malmö efter tisdagens audition.

– Min resa med Flavor-boss började som en hobbyverksamhet som sedan blev ett företag. Jag erbjuder mina kunder upplevelsepaket i form av catering, food truck, grillfester, matlagningkurser och events – allt med afro-karibiska smaker.

Flavor-boss har sin bas i Malmö men arbetar över hela Skåne.

– Jag levererar mat till allt från företagsluncher till barnkalas och skräddarsyr alltid utbudet efter kunden.

Det mesta arbetet utför Patricia själv men hon har även timanställda som hoppar in när det behövs.

– I min medverkan på Maxa Malmö hoppas jag hitta ett mentorskap, en person med erfarenhet från restaurang och event-branschen som kan tänka utanför boxen och hjälpa mig ta Flavor-boss till nästa nivå.

 

Nya Försäkringar

Gustaf Thuresson

Nya Försäkringar startades av Gustaf Thuresson tillsammansmed medgrundarna John August  Stenfeldt, Felix Pettersson, Ludvig Cosmo och Carl Richter för att ta tillbaka makten från storbolagen till konsumenterna.

– Nya Försäkringar är en oberoende jämförelse- och rådgivartjänst som hjälper till att hitta rätt försäkring till rätt pris. Vi vill digitalisera försäkringsbranschen på alla sätt utom det mänskliga mötet.

Om skadan är framme så erbjuder de även skadeservice. Då hjälper de till med ärendet och ser till att kunden får den ersättning denne har rätt till.

I november har de varit i gång i två år.

– Idag är vi åtta personer som arbetar med det dagliga i företaget och i oktober anställer vi ytterligare en kollega och bli därmed nio.  

Med sin medverkan på Maxa Malmö hoppas de knyta till sig en person som kan hjälpa dem både med investering och mentorskap.

– Vi ser gärna ett samarbete med en investerare som har IT-kompetens och som kan vara med och utveckla företaget.

Visslan

Daniel Vaknine

Först ut på torsdagens audition var Daniel Vaknine med företaget Visslan, en visselblåsartjänst för företag.

– Enligt EU-direktiv kommer det bli lag för företag att inrätta visselblåsarsystem, utifrån ett antal kriterier.

Med ett visselblåsarsystem kan anställda anmäla oegentligheter inom verksamheten konfidentiellt.

– Det kan röra sig om allt från mobbing till pengatvätt. Med vårt system kan uppgiftslämnaren vara anonym samtidigt som ärendehanterare kan återkoppla till uppgiftslämnaren.

Daniel Vaknine har tillsammans med Måns Skogman grundat bolaget och deras förhoppning är att deras system ska sänka tröskeln för människor att anmäla.

Med sin medverkan på Maxa Malmö hoppas de få tillgång till både kapital och ett större nätverk.

– Vi skulle gärna få ett större nätverk med både rådgivare och experter inom näringslivet men även kapital för att kunna maxa. Vi har produkten, viljan och drivet så nu saknas bara några sista pusselbitar med kapital och nätverk.

 

tosocial

Henrik Anger

Tosocial är en marknadsbyrå som hjälper företag att skapa bra och attraktivt innehåll i sociala medier.

– Vi har knutit till oss ett flertal duktiga frilansare, personer som själva är aktiva och duktiga på sociala medier, som skapar innehåll åt våra kunder.

Företaget specialiserar sig på något som de själva benämner som social first marknadsföring.

– Med det menar vi att marknadsföra sig med sociala medier som första plattformen. Vi anser att man bör utgå från sociala medier när man skapar igenkänning för sitt varumärke och sedan applicera det på eventuella andra kanaler.

Företaget har varit i gång i tre år och har allt från byggbolag till elitfotbollslag som kunder.

– Förhoppningen med Maxa Malmö är först och främst att utöka vårt nätverk och hitta en bra mentor, gärna någon som gjort en liknande resa. Det behöver inte vara inom vår bransch men någon som har rätt mindset.

 

House:ID

Pontus Andersson

Det ska vara enkelt att äga och ta hand om sin bostad. Det var utgångspunkten när Pontus Andersson och Mikael Olsson startade sitt företag House:ID, en app som hjälper bostadsägare att samla allt om bostaden på ett ställe.

– Med House:ID kan du samla alla dina bolån, försäkringar, inköp och renoveringar på ett och samma ställe. Har du exempelvisköpt en burk målarfärg så skannar du enkelt streckkoden och lagrar på så sätt all information om vilken färg det är du använt.

Det finns även ett gäng experter kopplade till appen som bistår med kunskap som ska underlätta för bostadsägare att göra rätt.

Den första versionen av appen släpptes publikt den 1 juli och har redan laddats ner 4000 gånger.

– Appen är gratis att ladda ner och använda, sedan finns det en premiumversion med utökade tjänster.

Pontus och Mikaels förhoppning med Maxa Malmö är att bredda sitt nätverk och öka sina relationer med människor som kan hjälpa dem på deras resa.

– Träffar vi rätt investerare så finns det såklart inget trevligare än att få med den personen på vår resa, vi behöver finansiera oss ett tag till innan vi går för egen maskin. Har vi flyt så hittar vi en perfekt match – det hade varit fantastiskt.

 

Coachendo

Wala Loubani

Sist ut att pitcha sitt företag och kamma hem gröna skyltar i torsdags var Wala Loubani med sitt företag UrKip.

– UrKip är en digital karriärcoach som hjälper människor att uppnå sin fulla potential. Den är baserad på ett verifierat coachingramverk och psykologi.

Appen ska hjälpa människor att hantera olika situationer i arbetslivet på ett bättre sätt.

– Det kan exempelvis röra sig om hur man utvecklar sitt ledarskap, hur man blir bättre på att nätverka, eller hur man blir bättre på att hålla i presentationer. Den digitala coachen gör behovsanalys, skapar en plan, ger övningar som hjälper till att utveckla olika färdigheter samt följer upp.

Wala Loubani har grundat UrKip tillsammans med Filipa Hallesbo och Jan Rosén. Idag består företaget av ett globalt team på 14 personer inklusive sina advisors.

– Målet med Maxa Malmö är att nätverka, samarbeta med investerare som vill förändra hur man mår på arbetet och komma i kontakt med de lokala entreprenörerna.

No items found.
Filtrera:
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Ta del av våra nyheter: