Nyheter

Möllans mentorsprogram - ett lokalt samarbete för att stötta ungdomar

Nu är det dags för kick-off för Möllans Mentorsprogram, ett lokalt samarbete mellan Tillväxt Malmö och Möllans Basement.

September 12, 2022

Den 15 september är det kick-off för för Möllans Mentorsprogram, ett nytt initiativ i Malmö för att stötta och guida ungdomar i åldrarna 18-22 år. Mentorsprogrammet är ett samarbete mellan Tillväxt Malmö, som har ett stort nätverk med många näringsidkare i staden, samt Möllans Basement med mycket aktiviteter för ungdomar runt om i staden.

"Att utöka sitt nätverk och få vägledning in i vuxen- och arbetslivet är viktigt för alla ungdomar, men särskilt för dem som kanske inte har föräldrar med stora nätverk" berättar Petra Lundgren, affärsutvecklare på Tillväxt Malmö och projektledare för Möllans Mentorsprogram.

Mentorsprogrammet löper fram till slutet av mars med månatliga möten mellan de 20 adepterna och mentorerna. Under halvåret kommer det även genomföras tre gemensamma aktiviteter för att alla ska få en chans att träffa varandra.

"Första gemensamma träffen blir att gå på en hockeymatch med MIF. Ingen av mina ungdomar har tidigare varit på en hockeymatch, så det kommer att bli en rolig upplevelse för dem" berättar Balqis Khattab, verksamhetsledare för Möllans Basement.

Genom att ungdomar får möta representanter från näringslivet får de en god inblick och verklighetsanknytning till arbetslivet. En kontakt som förhoppningsvis kan förbättra möjligheterna till vidgade perspektiv, ökad framtidstro och en egen framgångsrik karriär.

Mer information:

Petra Lundgren, projektledare Möllans Mentorsprogram, Affärsutvecklare Tillväxt Malmö
petra.lundgren@tillvaxtmalmo.se tel. 0708-50 59 47

Balqis Khattab, verksamhetsledare Möllans Basement
balqiskhattab_@hotmail.com tel. 0765-56 14 47

Tillväxt Malmö är en del av den privata stiftelsen Uppstart Malmö, vars vision är skapa ett bättre Malmö genom att fler människor har arbete. Sedan starten 2011 har Tillväxt Malmö kostnadsfritt erbjudit affärsutveckling till fler än 300 företag och tillsammans med dem sett till att det har skapats fler än 2 220 nya jobb.

Möllans Basement är både en mötesplats och ett nätverk som riktar sig till ungdomar och unga vuxna i Malmö. Möllans Basement har en lokal på området Möllan och har funnits sedan 2014. Under dessa år har Möllans Basement hjälpt 1000-tals ungdomar att komma in på arbetsmarknaden så att de blir självförsörjande.

No items found.
Filtrera:
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Ta del av våra nyheter: