Nyheter

Tillväxt Malmö 2023! Årskrönika av Jan-Erik Bengtsson

Innan vi loggar ut från 2023 sammanfattar vår verksamhetsledare Jan-Erik Bengtsson verksamhetsåret som varit.

December 21, 2023
Tillväxt Malmö 2023

Ett år går mot sitt slut, ett nytt börjar snart. Vilket ger en anledning att stanna upp och reflektera (även om det inte borde behövas ett årsskifte för den sakens skull).

Fler arbetstillfällen för ett bättre Malmö

Tillväxt Malmö finns till för att hjälpa små och medelstora Malmöföretag att växa, så att det skapas hållbar tillväxt och nya arbetstillfällen – för ett bättre Malmö. Det gör vi framförallt i vårt arbete en-till-en med entreprenörer. I tillägg arrangerar vi evenemang, för att inspirera, sprida kunskap och skapa mötesplatser. All vår verksamhet är helt kostnadsfri.

En bekräftelse på att vi bidrar till tillväxt och fler arbetstillfällen är att vi även i år hade med hela sju företag, aktiva Tillväxt Malmö-företag såväl som Alumni-företag, på DIs Gasell-lista. Dessutom både ettan (Socionomera) och tvåan (GreatIT) på Skåne och Blekinge-listan. Ett stort grattis till er!

Apropå uppmärksamhet i den ”stora världen”, så var två andra Tillväxt Malmö-företag, Konkral och Mylla.se, med i årets upplaga av SVTs ”Draknästet” och gjorde så bra ifrån sig att de fick investerare med sig. Kul!

Nytt 2023

Vid en första anblick kan verksamhetsåren verka rätt lika. Och visst är det så, eftersom Tillväxt Malmö verkat i ett antal år, så har vi satt en basverksamhet som fungerar väl och rullar på. Men vi utvecklar den kontinuerligt och dessutom tar vi varje år fram något helt nytt. Värt att nämna under den rubriken från i år är Maxa Malmö 2.0 och Mentorsprogrammet tillsammans med Möllans Basement.

Maxa Malmö är en mötesplats för entreprenörer i tidig fas och entreprenörer som varit med ett tag och även blivit investerare.

I årets upplaga, Maxa Malmö 2.0, erbjöd vi ett antal företag som vill växa att diskutera strategiska vägval och tillväxtutmaningar med en panel av investerare. Det resulterade i intressanta och engagerade diskussioner som rönte stor uppskattning. Vi har redan sett en del konkreta resultat och fler lär komma!

Ett helt annat, nytt format, men med samma gemensamma nämnare (mindre erfaren tillsammans med mera erfaren), var mentorsprogrammet tillsammans med Möllans Basement. Ungdomar från Möllans Basement parades ihop med mentorer från Tillväxt Malmös nätverk. Träffar mellan adept och mentor kombinerades med ett antal gruppevenemang. Programmet avslutades med Ungdomsgalan – ett stort och mycket lyckat evenemang, arrangerat helt av ungdomarna.

Tillväxtmingel med korandet av Årets Tillväxtentreprenörer

Vårt årligen största evenemang är Tillväxtminglet i november, med korandet av Årets Tillväxtentreprenörer som höjdpunkt. Processen fram till de två vinnarna tar verkligen temperaturen på entreprenörs-Malmö! Ett stort antal nominerade, av vilka den oberoende juryn vaskar fram tre finalister och slutligen en vinnare i de båda kategorierna. Kvaliteten på årets nominerade bådar gott för framtiden! Årets Tillväxtentreprenörer blev Therése Lorentzon, PRO TEMPORE och Ola Ehrstedt, Great IT. Grattis!

Helt nytt läge 2024!

Verksamhetsåret 2024 kommer garanterat att bjuda på förändring! Under senhösten fick vi besked från Malmö stad om fortsatt driftsfinansiering av Tillväxt Malmö – Stort tack för det!

Men inte nog med det. Stiftelsen Uppstart Malmö, som är Tillväxt Malmös huvudman, har också blivit ombedd att ta över huvudmannaskapet för Level –inkubatorn för ALLA entreprenörer i tidig fas.

Level och Tillväxt Malmö kommer att fortsätta sina respektive verksamheter som tidigare, separat. Men, när så är fördelaktigt, kommer vi att samverka och samarbeta för entreprenörs-Malmös bästa.

Stort tack till alla er som vi haft förmånen att träffa och arbeta med under året, ni som har hjälpt till och ni som har bidragit till de nya jobben – Tack!

God Jul och Gott Nytt År önskar vi på Tillväxt Malmö.

Jan-Erik, Rebecca, Monika och Peter

PS.Vi håller på att flytta också. Efter 5 år på Humlegatan är det dags. Från och med den 2:e januari är du varmt välkommen HIT!  DS.

No items found.
Filtrera:
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Ta del av våra nyheter: