Presentera din affärsidé för några av Malmös tyngsta investerare!

NÄSTA ANSÖKNINGSPERIOD ÖPPNAR VÅREN 2021

Vill du presentera din affärsidé för några av Malmös vassaste investerare?

Under Maxa Malmö samlar vi några av Malmös tyngsta investerare under ett och samma tak. Ansök om en plats på Maxa Malmö Speed Date för möjligheten att presentera din affärsidé för investerarna.

Vem söker vi?

Vi söker vanliga och ovanliga företag inom alla branscher som behöver pengar eller extern kompetens för att växa och anställa fler.

Du som söker har:

  • företag i Malmö
  • betalande kunder
  • 3-50 anställda
  • behov av kapital eller mentorskap
  • en vilja att växa

Du behöver exempelvis tillgång till nätverk, hjälp med tillväxtplan eller finansiering. Ditt företag befinner sig i en fas där du behöver öka personalstyrkan, investera i maskiner, utveckla en produkt, en tjänst eller en ny marknad.

Vad vi erbjuder?

  • Möjlighet att knyta kontakter med flera framstående investerare
  • Möjlighet att träffa upp till tre investerare i personliga möten
  • Paketering av din affärsidé inför träffen med investerarna
  • Stöd i investeringsprocessen

Speed Dates mellan företagare och investerare – hur går det till?

Löpande intervjuer och urval sker fram till sista ansökningsdagen. Går du vidare så får du göra en kort presentation inför en jury, som sedan avgör om du går vidare till finalen på Maxa Malmö.

Inför finalen får du möjlighet till träning och coachning för att du ska ha så bra förutsättningar som möjligt på Speed Daten under Maxa Malmö.

INSPIRERANDE FÖRELÄSNINGAR

Speakers Corner

Speakers Corner bjuder på intressanta talare som diskuterar aktuella och intressanta teman ur olika perspektiv.

Talare presenteras våren 2021
Talare presenteras våren 2021
Talare presenteras våren 2021
Talare presenteras våren 2021

Nätverk & företagsmingel

Våra utställare

Kort beskrivning av sektionen om utställare/mässa

No items found.

Presentera din affärsidé

Våra investerare

Följande investerare deltog på Maxa Malmö 2020

Peter Areskog
Mer information inom kort.
Anders Fransson, Lifra
Mer information inom kort.
Sara Mazetti-Nissen och Robin Lundgren
Varför är ni med i Maxa Malmö? Vi är båda uppväxta i olika delar av Malmö och älskar vår stad som gett oss båda så otroligt mycket. Vi vill försöka ge tillbaka lite av allt det vi fått ta del av genom åren på olika sätt. Detta kan vara i form av coachning och mentorskap, men även med finansiell stöttning. Vad är ni intresserade av för projekt/företag? Specifika branscher ser vi som oväsentligt. Vi vill investera i företag som har en tydlig affärsidé samt ambitionen att utvecklas och växa på ett sunt och hållbart sätt. Gärna med fokus på att skapa nya arbetstillfällen för den lite yngre befolkningen i Malmö. Vi ser ofta två områden som är eftersatta i företagen där vi har spetskompetens och lång erfarenhet – Försäljning & Marknadsföring.
Anders Fransson, Tibia Konsult
Varför är ni med i Maxa Malmö Tibia Konsult, och vi som arbetar här, känner starkt för Malmö och regionen. Det känns därför naturligt att stödja Tillväxt Malmö, hålla oss ajour med de lokala entreprenörerna samt vara öppna för att engagera oss i lokala projekt. Vad är ni intresserade av för företag/projekt Eftersom vi är en liten organisation arbetar vi främst med starka entreprenörsteam som redan skapat en lönsam affär och främst söker stöd i fortsatt tillväxt. Med det sagt är vi väldigt nyfikna på innovation, både vad det gäller produkt och arbetssätt.
Cecilia Hedenborn
Varför är du med i Maxa Malmö? Uppväxt i Malmö och gillar verkligen Malmö. Jag vill gärna vara med och bidra till att skapa ett positivt företagsklimat, med goda möjligheter att driva bolag som skapar arbete och värde. Ser Maxa Malmö som ett intressant forum att hitta spännande bolag att investera i eller på annat sätt kunna bidra till deras tillväxt. Vilka bolag är du intresserad av? Jag är intresserad av bolag som har en intressant affärsidé, gärna som ”gör gott” och bidrar till att lösa något av de problem vi står inför. Bolaget får gärna ha kommit en bit på vägen. Men främst letar jag efter drivna entreprenörer som har ambition och förmåga att förverkliga sina idéer.
Firas Mohamad
Varför är du med i Maxa Malmö? Jag är med i Maxa Malmö för att det är ett sätt att hitta nya projekt och entreprenörer att investera tid och kapital i. Vad är du intresserad av för projekt/företag? Jag är intresserad av företag med en tydlig affärsidé och med en driven entreprenör i spetsen som vill ta nästa steg.
Peter Granlund och Karl-Fredrik Granlund
Varför är ni med i Maxa Malmö? Granlunds är med i Maxa Malmö av primärt två anledningar. Dels för att vi alltid letar efter sunda investeringar och tycker att Maxa Malmö har ett väldigt bra upplägg för att hitta just detta. Men även för att vi vill se till Malmös bästa och tycker att Tillväxt Malmö spelar en roll i att vidareutveckla regionen till att bli än mer dynamisk. Vad är ni intresserad av för projekt/företag? Vi är intresserade av alla typer av bolag då det primära för oss är kalibern på människorna bakom idén mer än idén själv.
Lasse Svensson
Varför är du med i Maxa Malmö? Jag är aktivt engagerad i Tillväxt Malmö. Genom Maxa Malmö får jag möjlighet att träffa många intressanta entreprenörer som verkligen kan påverka Tillväxt Malmös mål. Dessutom är det väldigt roligt och spännande att få möjlighet att hjälpa företag konkret. Vad är du intresserad av för projekt/företag? Jag har gått in i några Tillväxt Malmö-bolag med mycket varierad bakgrund. Det gemensamma har varit: – En tydlig realistisk affärsidé där försäljning av produkten/tjänsten pågått en tid – De behöver ett bollplank och/eller finansieringshjälp – En ledning/ägare som brinner för sitt företag och som har specialkompetens
Dan Magnusson och Ulf Magnusson
Varför är du med i Maxa Malmö? Dan Magnusson: Jag tycker att Maxa Malmö är spännande för att det har blivit en ny scen i Malmö. Här får företag chansen att kort och koncist presentera sin affärsidé under en begränsad tid för etablerade entreprenörer och det ges möjlighet till investeringar samt goda råd. Vad är du intresserad av för projekt/företag? Dan Magnusson: Jag känner ett stort ansvar och ser ett stort behov av att skapa nya jobbtillfällen i Malmö och tror att bästa möjligheten för detta framöver finns inom serviceyrken.
Dan Olofsson och Johan Glennmo
Varför är du med i Maxa Malmö? Dan: Jag tog initiativet till Uppstart Malmö, som är grundstiftelsen som Tillväxt Malmö utvecklats ifrån. Anledningen var att jag gärna vill stödja entreprenörer som skapar nya arbetstillfällen så att Malmö blir en bättre stad för oss alla. I Maxa Malmö får jag närkontakt med många nya, duktiga entreprenörer. Johan: Jag tycker att Tillväxt Malmö gör ett viktigt arbete i Malmö för att skapa nya arbetstillfällen genom att hjälpa entreprenörer att utveckla sina företag. Det vill jag gärna stötta och Maxa Malmö är ett sätt att göra det på och dessutom är det väldigt roligt. Vad är du intresserad av för projekt/företag? Dan: Det är viktigt för mig att min insats bidrar till nya jobb. Drivkraft och förståelse hos företagaren för att få in betalande kunder är också viktigt för mig. Johan: Det ska gärna vara företag där tillväxten leder till att man skapar nya arbetstillfällen. Jag är även intresserad av företag med teknisk inriktning.
Carolina Ericson
Varför är du med i Maxa Malmö? Maxa Malmö ger mig som etablerad entreprenör en fantastisk möjlighet att träffa lokala entreprenörer med nya spännande affärsidéer. Jag brinner för att göra affärer och har lång erfarenhet av digitala tillväxtbolag. Vad är du intresserad av för projekt/företag? Jag är framför allt nyfiken på bolag med skalbar idé och gärna med internationell ambition.

REFERENSCASE

Så säger våra Maxa-företag.

Här kan du ta del av några berättelser från en del av de företag som tidigare har varit med på Speed Daten på Maxa Malmö.

Enjay
Utan Maxa Malmö hade vi inte stått där vi är idag.
Passionice
Med investeringen som kom via Maxa Malmö har vi för avsikt att bygga ett starkt varumärke inom konståkningskläder, men även för dansare och gymnaster.
TheCar
Som ett resultat av Maxa Malmö fick vi på TheCar en investering av Dan Magnusson, vilket vi är väldigt stolta och glada över.

mässa

Våra utställare

No items found.

TIDIGARE ÅR

Maxa Malmö i siffror

Maxa Malmö 2019

69 företag ansökte till Maxa Malmö Speed Date
24 valdes ut att träffa 12 investerare
72 speeddejter genomfördes på 70 minuter

56 utställare på mässan
4 talare i Speakers Corner
348 deltagare totalt under dagen

Maxa Malmö 2018

72 företag ansökte till Maxa Malmö Speed Date
25 valdes ut att träffa 14 investerare
78 speeddejter genomfördes på 70 minuter

Maxa Malmö 2017

58 företag ansökte till Maxa Malmö Speed Date
25 valdes ut att träffa 13 investerare
78 speeddejter genomfördes på 70 minuter

Maxa Malmö 2016

70 företag ansökte till Maxa Malmö Speed Date
23 valdes ut att träffa 14 investerare.
69 speeddejter genomfördes på 70 minuter

Maxa Malmö 2015

100 företag ansökte till Maxa Malmö Speed Date
30 valdes ut att träffa 11 investerare
99 speeddejter genomfördes på 90 minuter

Maxa Malmö 2014

137 företag ansökte till Maxa Malmö Speed Date
36 valdes ut att träffa 12 investerare
67 speeddejter genomfördes på 90 minuter

Ta del av våra nyheter: