Krönika - "i dessa tider"

Månadens krönika, skriven av Sarah Ekberg, reflekterar över den tid vi befinner i oss just nu med ekonomiska konsekvenser, kreativa lösningar och nya sätt att semestra.

April 14, 2020

Oftast börjar vi våra meningar så – i dessa tider – det är omöjligt att undvika och det ska vi inte göra heller. Vi är många som på olika vis nu kämpar med näbbar och klor för att hålla oss över vattenytan, både mentalt och ekonomiskt. Här kan vi alla vara ett stort stöd för varandra, vi måste hjälpas åt med att hålla hjulen i spinn, de får inte stanna helt. Varje dag som jag loggar in på någon social media-plattform som LinkedIn eller Facebook så ser jag lösningar och initiativ för att förena och hålla modet uppe. I allt detta svåra så har enorma mängder kreativitet släppts lös och händer sträcks ut överallt. Vi har nya rutiner som på många sätt har effektiviserat oss, både rent tidsmässigt men också miljömässigt. Som exempel ser vi färre resor i arbetslivet. En digital utveckling som slår i höjden och skapar en mängd möjligheter.  

Visst låter det positivt? Vi behöver läsa detta också.Tragiken kan vi inte undvika men för att vi ska klara av att kämpa tillsammans behövs det goda också. Vi behöver separera Covid-19 från ekonomin, det är två olika kriser som ska hanteras olika. Den ena är en konsekvens av den andra men inte mindre viktig för det. Vi ska inte stoppa huvudet i sanden, det finns redan bolag som har fått låta personal gå eller rent av lägga ner sin verksamhet, det är bara sorgligt och vi kan bara hoppas att de framöver kan komma tillbaka.  

Jag är övertygad om att vi alla gör vad vi kan, det finns något magiskt i hur vi människor förenas vid kriser. Detta berör hela samhället i alla skikt, ingen kommer undan, vi kommer bara drabbas olika hårt. Vi får klaga men kanske inte på allt? Det är tråkigt att behöva ställa in resan överpåsk men det är inte i närheten av hur tråkigt det är att stå utan arbete. Vi får klaga men vi ska vara försiktiga med vad vi klagar på.

Titta framåt och inåt. Det är på hemmaplan som vi behöver spendera våra pengar framöver. Jag vill gärna se en enorm trend i att hemestra i vår närmaste framtid. I dessa tider är det faktiskt det som gäller.

Hemester vid en sjö i vårt vackra sommarsverige
No items found.
Filtrera:
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Ta del av våra nyheter: