Övrigt

Krönika - Möten mellan mötena

I denna månads krönika reflekterar Sarah Ekberg om möten mellan mötena och vikten av att fortsatt hitta möjligheter för säkra sociala träffar människor emellan.

May 11, 2020

Hur vi jobbar över nätet kan vi redan, att det är viktigt att upprätthålla rutiner vet vi också. Det kan du läsa överallt. Men hur vi ska hantera påfrestningen av att inte få lika mycket av den mänskliga kontakten är minst lika viktig. Jag vill påstå att det är nu vi kan se som tydligast hur miljön och kollegorna kan vara avgörande för välmåendet. Jag tror också det är viktigt att vi inte klandrar oss själva för hårt om vi tappar tempo och motivation ibland. Det är en stor stress vi upplever nu med all ovisshet om framtiden.  

Vi behöver mötas, för det går något förlorat när vi jobbar hemma, isolerade från de spontana mötena som är viktiga för kreativitet, produktivitet och sammanhållning. De samtalen när man hämtar kaffet eller tar en bensträckare i kontorslandskapet – hur kan vi hitta just den sociala tillvaron nu? Vi behöver planera sånt nu på gott och ont. Walk and talk med en kaffe to go? Vädret blir mer och mer på vår sida – kan vi ta ett möte på vars en filt i parken med en lunchsallad? Det i sin tur kan leda till det där informella samtalet på väg dit och tillbaka. Jobba hemma hos varandra i smågrupper? Eller i skift inne på kontoret? Det är nu det blir tydligt hur mycket de informella mötena och spontana samtalen man har under en arbetsdag betyder och i viss mån kan vara avgörande för kreativiteten.  

Ring upp din kollega efter det där lite större digitala mötet, prata bara ni två om intrycken ni fått. Eller kanske ha den där promenaden med kollegan inbokad efter lunch varje dag? Det är nog än viktigare att ta sig ut, byta miljö och hitta nya intryck för att mäkta med timmarna framför skärmen.

Planera in det där mötet mellan mötena. Såklart med avstånd.

Vårvädret gör det möjligt med säkra utomhusmöten.

No items found.
Filtrera:
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Ta del av våra nyheter: