Som många av er vet ingår Tillväxt Malmö i stiftelsen Uppstart Malmö. Stiftelsen startades 2011 av Dan Olofsson och Luciano Astudillo med målsättningen att bryta utanförskap genom inkludering och arbete. Stiftelsen består av två ben, Tillväxt Malmö och våra kollegor ON TRACK som arbetar med matchning av arbetssökande och företag. Vi sitter inte bara i samma lokaler och umgås över lunch och fika, vi försöker även samarbeta när det finns möjlighet.

Det gör vi genom att dela kontakter, råd och föra samman ON TRACK - kandidater med våra företag som söker personal. Många gånger har det gett fantastiska resultat! Vi vill gärna slå ett slag för våra kollegor och hjälpa till att sprida ordet om deras fantastiska arbete genom att låta dem beskriva sin verksamhet och den nyttan de skapar för individer, företag och Malmö som stad.

Sarah, Katarina, Åsa och Hussni

Hållbar rekrytering för morgondagens kompetens

Är NI ett företag som vill anställa? Söker ni efter hållbara sätt att engagera er i frågan om en socialt hållbar stad? Söker ni lösningen på dagens och morgondagens kompetensförsörjning? Då är ni välkomna att kontakta oss. Så berättar vi mer om hur ni förenar nytta med nöje. Vi kan vara ert stöd genom hela rekryteringsprocessen. Från att ta fram en profil för er nästa medarbetare till att följa upp och utvärdera processen när din nya medarbetare är på plats. Genom att engagerar er i ON TRACK bjuds ni in till ett kraftfullt nätverk av potentiella kunder och samarbetspartners.

Ett personligt acceleratorprogram

ON TRACK är ett personligt acceleratorprogram, de första stegen mot arbete och utbildning för personer som saknar arbete. Genom ON TRACK får personer som söker arbete möjlighet att öva på sin intervjuteknik, coachas i sina karriärs- och utbildningsval, delta i workshop och seminarier och sist, men inte minst, att möta företag som söker efter nya engagerade medarbetare.

Projektmedlemmen Sarah Ekberg berättar om sitt sätt att arbeta med kandidater:

Att hitta kraften och frigöra den

Hur vi jobbar i vårt team på ON TRACK? Som rubriken lyder så är det den röda tråden i mitt arbete, i varje möte oavsett med vem. Igen så är det vikten av att prata och berätta om vad jag gör, vad jag vill och hur vi kan hjälpas åt?Det är i mötet med kandidaten som jag benar fram vem personen är, vad hen vill göra och är bäst på. I flera möten handlar det om att nå fram till den egna kraften och frigöra en persons förmåga. Det gör jag genom att bygga upp kandidatens egen tro, genom att om och om igen bevisa att hen har en talang värd att ta vara på, det är i den processen som kandidaten växer och finner styrkan och kraften att göra det arbetet som krävs för att komma vidare för att nå sina mål.

Vissa kandidatmöten handlar mer om att rustas med rätt verktyg för att kunna använda sin kraft på bästa sätt och komma vidare. Många vet vart de vill men inte hur de ska ta sig dit, där kan vi göra stor skillnad genom att dela med oss av vår kunskap och vårt nätverk. Det är i mötet med organisationen eller föreningen som vi förenar våra krafter för att nå ut till fler, hjälpa fler hitta rätt och på så vis göra större skillnad tillsammans. Genom metoder som tex. workshops där jag får komma ut och dela med mig av våra kunskaper till fler personer ökar vi möjligheten för så många fler att komma ut i arbete. Det är i mötet med företag som vill göra skillnad, bidra till att Malmö växer och blir starkare som kraften och förmågan behöver letas upp.

Vilken kraft har företaget att erbjuda? Mentorskap, praktik, anställning? Allt är kraft och värdefullt, den måste bara frigöras till något konkret. Det finns så mycket för ett företag att vinna om man investerar i en person, då ökar vi vår gemensamma kraft betydligt. Så möter jag alla, med vetskapen om att kraften finns där och jag vill se den. Jag vill se din förmåga, plocka fram den och förvandla den till något konkret. Då växer vi tillsammans i Malmö och blir starkare, bättre och en mer hållbar stad.

Så låt oss frigöra kraften hos varandra – tillsammans. Intresserad av att veta mer eller samarbeta med ON TRACK? Kontakta dem och följ dem i deras sociala medier!

ontrack@uppstartmalmo.se

http://ontrackmalmo.se/

@ontrackmalmo

No items found.
Filtrera:
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Ta del av våra nyheter: