Axxa

Fredos Pizzagastronomia till Axxa Malmö

En ljuvlig doft av italienska smaker möter oss när vi kliver in genom dörren till Fredos Pizzagastronomia på Drottninggatan i Malmö.

November 1, 2018

Maurizio Raspa och Stefan Adakis har förverkligat drömmen om ett helt nytt pizzakoncept där smaken och kvalitén står i centrum.
Maurizio Raspa och Stefan Adakis har förverkligat drömmen om ett helt nytt pizzakoncept där smaken och kvalitén står i centrum.

Fredos serverar pizza och italienska delikatesser tillagade från grunden.

Bakom en glasskärm ligger färska råvaror uppradade: här trängs parmaskinka och kronärtskockor med basilika och parmesan. Inte ett halvfabrikat eller en konservburk så långt ögat kan nå. Maurizio och Stefan välkomnar oss med ett leende. Att de är stolta över Fredos är tydligt, och när de berättar om tanken och bakgrunden med konceptet gör de det med entusiasm.

Jag är uppvuxen i en Italiensk familj och jag vet hur råvarorna ska smaka. Jag har sedan barnsben tillbringat mina somrar hos släktingar i södra Italien. Där var det naturligt att allting skulle vara genuint, och jag har fått lära känna råvarorna från deras bästa sida, säger Maurizio. På Fredos är allt detta viktigt: rätt råvaror på rätt sätt.

De berättar att grunden för en riktigt bra pizza läggs från start: en bra botten följt av en bra tomatsås, och en topping av fina råvaror.

Vi har försökt att förenkla vissa detaljer, men allt måste göras från grunden för att få fram rätt smaker. Tyvärr vet nog inte många hur bra en pizza kan smaka; kvalitén skiljer sig mycket på pizzamarknaden, berättar Maurizio.

Alla tillbehör skivas på plats: parmaskinka, parmesan och grönsaker. Fredos gör pizzan från grunden, utan halvfabrikat eller konserveringsmedel.

Maurizio visar oss den äkta buffelmozzarellan, de färska räkorna och den lufttorkade parmaskinkan som skivas direkt över de nygräddade pizzorna.

Allt här görs från grunden. Det är det som gör Fredos unikt. Vi gör det genuint och använder endast de bästa italienska råvarorna. Vi lagar maten framför kunden så att de kan se hur det går till när vi gör i ordning det som ska serveras. Dessutom använder vi närproducerade svenska råvaror i så stor utsträckning som möjligt, det är viktigt för oss. Vårt mjöl kommer till exempel från Ramlösa kvarn, vilket vi är väldigt stolta över, berättar Maurizio.

Under produktion: Cannelloni freschi med spenat och ricotta i tomatsås.
Under produktion: Cannelloni freschi med spenat och ricotta i tomatsås.

Det enda som skiljer gästerna från pizzaugnen och de råvaror som används är den tunna glasskärmen. Och visst ger det en viss känsla att se sin pizza knådas och bakas ut för att sedan nygräddad och rykande toppas med de färska tillbehören. Förutom pizza serverar Fredos även antipasto och olika italienska delikatesser. Just nu serverar Fredos även pastarätter under lunchen vissa dagar, vilket visat sig vara ett populärt inslag. All mat är lagad med stor omsorg och noga utvalda färska råvaror..

Fredos i acceleratorn Axxa Malmö

Fredos öppnade i november 2017, och har nu stora planer för sitt kök. De gick nyligen med i Tillväxt Malmös accelerator Axxa Malmö. Under ett års tid kommer de att få affärsutveckling genom sin personliga kontakt Peter Öhrbom, affärsutvecklare på Tillväxt Malmö. Genom Axxa Malmö får de även tillgång till ett brett kontaktnät av partnerföretag och investerare. Tillsammans med Tillväxt Malmö ska Stefan och Maurizio jobba fram en välfungerande tillväxtplan, så att de kan ta Fredos i rätt riktning, mot ökad tillväxt. Planen är att etablera sig på fler adresser, först och främst i Malmö.

Vi vill att fler ska få upp ögonen för Fredos, säger Stefan.

Vi på Tillväxt Malmö säger varmt välkomna till Acceleratorn Axxa Malmö, vi ser fram emot att följa er tillväxtresa!

Parmaskinkan skivas direkt på pizzan.

No items found.
Filtrera:
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Ta del av våra nyheter: